fb

INFORMACIÓ SOBRE LES DARRERES MESURES DE CONTENCIÓ DE LA COVID-19 EN L'ÀMBIT CULTURAL 

Les darreres mesures decretades pel Govern de la Generalitat i el PROCICAT envers la present situació epidemiològica de Catalunya permeten, en el primer tram del pla d'obertura, les activitats culturals d'arts escèniques i musicals en teatres, cinemes i auditoris al 50% de l'aforament, tant en recintes tancats com a l'aire lliure, amb un màxim de 500 assistents per recinte i actuació. Per altra banda, ens instal·lacions i equipament esportius tancats en els quals es duguin a terme activitats culturals, l'aforament es redueix al 30% de la capacitat de l'espai. Pel que respecte a aquestes instal·lacions a l'aire lliure, l'aforament permès s'amplia al 50% amb control d'accés a les instal·lacions. Per útim, les sales d'exposicions, les galeries d'arts i els museus continuen oberts i amplien l'aforament permès al 50% de la seva capacitat.

Més informació als següents enllaços:

https://web.gencat.cat/es/actualitat/detall/obertura-progressiva-dactivitats

Amb relació a la mobilitat, es manté el confinament nocturn de les 22:00 h fins a les 06:00 h i s'estableix novament l'horari màxim de tancament dels espectacles d'arts escèniques i musicals, cinema i exposicions a les 22:00 h. El retorn al lloc de residència es considera causa de mobilitat justificada i està permès posteriorment a les 22 h (Cal mantenir les entrades fins a l'arribada a casa i recomanem dur el certificat autoresponsable de confinament nocturn, a continuació et facilitem l'enllaç; https://certificatdes.confinapp.cat/#/). Pel que respecte als caps de setmana, es manté la mobilitat restringida al municipi de residència des de les 06:00 h del divendres fins a les 06:00 h del dilluns.

Més informació a:

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/noves-mesures-per-contenir-els-brots-covid-19/

Des del primer dia de crisi, el sector cultural ha bolcat tots els seus esforços en mantenir viva l'activitat i fer dels establiments i equipaments culturals uns espais de gaudi segur per a tota la població. Des del TRESC, volem donar suport a tots aquells recintes culturals que per les conficions actuals de treball es veuen obligats a seguir tancats i volem continuar animant-te i encoratjant-te a gaudir de la lectura, de l'espectacle, de la música, del cinema, de la dansa i del teatre, presencialment o des de casa. Perquè, tard o d’hora, la cultura -tal com la coneixem- tornarà.

Contactarem amb totes aquelles persones afectades per les noves restriccions. L'import de les entrades de tots aquells espectacles cancel·lats i de les entrades o Regals Club no gaudits, sigui per motius de mobilitat justificada o d'aforament, seran retornats en la menor demora possible. Agraïm a l'avançada la teva paciència i comprensió. 

Nosaltres seguim al peu del canó, oferint-te contingut cultural sense descans perquè és en moments com aquest quan la cultura, novament, ens acompanya més que mai. 

La cultura forma part de la nostra essència, no l'abandonem (#culturasegura).