3/5
Sense recomanacions Interessa a  
1a Fira de la ratafia de Castellolí

1a Fira de la ratafia de Castellolí

  • 16 de juny del 2024
  • Centre del poble de Castellolí - Castelloli
Varis
-10%
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS

DESCRIPCIÓ

La `Ratafira' comptarà amb una jornada de tallers i expositors al llarg de tot el matí on s'ensenyarà a elaborar i cuinar aquest licor. El certamen vol recuperar la tradició i donar continuïtat al concurs de ratafies que s'organitza un cop l'any a la comarca. 

Aquest diumenge, 16 de juny, Castellolí es convertirà en la capital de la ratafia a la comarca de l'Anoia. És la primera vegada que s'organitza la `Ratafira' amb l'objectiu que els visitants puguin aprendre a elaborar aquest licor, descobrir on es poden trobar les plantes per elaborar-lo i el seu ús a la cuina, i fer-ho en un entorn ideal com és el de Castellolí. Es tracta d'un municipi amb una forta tradició d'elaboració d'aquest licor i compta amb un bon nombre d'aficionats entre el veïnat.

La Fira de la Ratafia se celebrarà durant tot el matí i engegarà a les 9.30h amb l'obertura d'una desena d'estands on els visitants podran conèixer i tastar diferents marques. A les deu del matí se celebrarà una recollida de plantes al bosc i posteriorment es realitzarà un taller amb les plantes recollides. Aquesta activitat anirà a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant. A les 12.30h es farà el taller `Com fer la ratafia a casa', a càrrec de Marta Guixà i a la mateixa hora se celebrarà un concert vermut. Al llarg de la jornada es comptarà amb el grup musical `Greatest Hits', que amenitzaran la jornada.

L'organització també ha volgut incloure en el certamen la vessant culinària. Així, a la una del migdia es farà un taller de cuina per aprendre també a cuinar amb ratafia. Anirà a càrrec de Josep Guixà. A més, durant tot el cap de setmana els restaurants del municipi incorporaran en les seves cartes plats cuinats amb ratafia.

Des de l'organització s'espera que el certamen tingui bona acollida i participació: ¿hi ha molta gent aficionada a la ratafia perquè és un licor que cadascú pot elaborar a casa seva i és precisament el que volem ensenyar en aquesta fira". Coma també explica la voluntat de donar continuïtat al concurs de Ratafia que s'organitza cada any a Igualada: ¿la idea és que en aquesta fira els participants aprenguin a elaborar la ratafia i el mes de novembre puguin presentar-la i tastar-la al concurs".  

Al llarg de la jornada també hi haurà espais per als més petits. A dos quarts de 12h hi ha programat un Contacontes a càrrec de Gisela Llimona i durant tota la jornada també hi haurà un estand on els més petits podran aprendre sobre la importància de cuidar i respectar els entorns a través de jocs, a càrrec del col·lectiu CEN. També hi haurà instal·lada la rulot `La Revisteria' que exposa tota mena d'edicions i publicacions en català.

Les marques de ratafia que hi participaran són `L'Hòstia', `Bosch', `Raiers', `Figueres', `Talamanca', `Ermità', `Trabucaires' i `Carbonera'. L'esdeveniment és organitzat per dos veïns de Castellolí: Ferran Coma i Alexis Andreu, amb el suport de l'Ajuntament de Castellolí i l'associació d'Els Amics de la Ratafia de l'Anoia. La imatge gràfica del cartell d'aquesta edició ha anat a càrrec de l'artista i grafitera anoienca Gina Giore.

*Tots els actes son gratuïts, si ets soci o sòcia del TRESC tindràs un 10% de descompte i un xarrup de ratafia als restaurants Nou Urbisol i Cal Mao.
*Imprescindible portar el carnet del TRESC en digital per tal d'acreditar el descompte.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Menjar i beure    Gastronomia

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

*Tots els actes son gratuïts, si ets soci o sòcia del TRESC tindràs un 10% de descompte i un xarrup de ratafia als restaurants Nou Urbisol i Cal Mao.
*Imprescindible portar el carnet del TRESC en digital per tal d'acreditar el descompte.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX