3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Un cos sense talent · Grec Festival de Barcelona 2024

Un cos sense talent · Grec Festival de Barcelona 2024

  • 8 i 9 de juliol
  • Mercat de les Flors - Barcelona
22€
-20%
Per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Inicia la compra

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades a 8€ exhaurides!
  • Entrades amb un 20% de descompte per la comunitat TRESC.

 

*****

La companyia incorpora la figura humana als seus espectacles i analitza la imatge de la humanitat com a conjunt de cossos precaris que sostenen en les seves mans una virtut aliena, l'eina amb la qual s'enfronten a l'hostilitat del món.


En el Protàgoras de Plató es recull el mite d'Epimeteu i Prometeu, dos germans de sort diferent: ¿el que pensa tard" i ¿el que pensa abans d'actuar". Epimeteu, el més descurat de tots dos, és l'encarregat de distribuir els atributs particulars a cadascun dels animals. Lliura closques a les tortugues, verí a les serps, ullals als lleons¿ I quan acaba la tasca s'adona que ha calculat malament, que s'ha oblidat d'una pobra criatura: l'ésser humà, un cos sense defenses que rebrà el foc robat dels déus. Un cos sense talent parteix de la imatge evocada en aquest mite: un cos precari que sosté en les seves mans una virtut aliena, l'eina amb la qual s'enfronta a l'hostilitat del món.

Fins ara, Monte Isla ha centrat la seva atenció en els espais que ens contenen, en la noció de ¿l'altre" i en els llocs absents de presència humana. Aquest treball està recollit en tres peces, la Trilogía sobre el Paisaje: Allí donde no estamos (Espai Nyam Nyam, 2021), On comença el bosc acaba el poble (TNT, 2022, premi ex aequo en la categoria d'arts escèniques dels III Premis El Temps de les Arts) i Escuchas del paisaje (La Mutant, 2023).

Amb aquesta nova peça escènica, Monte Isla es pregunta com posar el cos en escena. Què passa quan mirem aquest cos, aquest cos que compartim, aquest cos que usem com a unitat de mesura per al món i que delimita la frontera de la consciència, aquest cos present sota la disfressa de qualsevol ficció social i cultural, aquesta pasterada orgànica que apareix com una imatge ridícula i obscena enfront de l'encant escultòric d'allò que és mort?

Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona, El Canal Centre de creació d'arts escèniques, Festival TNT i Centro Cultural Conde Duque.

Amb el suport de L'Abri (Suïssa), Teatre municipal de Girona, Teatre municipal de Lloret, L'Animal a l'esquena, Konvent.0, El Galliner, Ajuts Girona Crea 2023, Institut Ramon Llull, Goethe-Institut Madrid i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Amb el suport de la residència creativa d'intercanvi amb National Theater i Concert Hall (Taiwan) i dels ajuts a la creació Carlota Soldevila del Teatre Lliure, temporada 23/24.

Companyia resident de la Nau Ivanow.

FITXA TÈCNICA

AutoriaMonte Isla
DireccióAndrea Pellejero i Adrià Girona
Intèrprets:Andreu Martínez

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

8 i 9 de juliol

CATEGORIES

Arts Escèniques    Nous formats

ADREÇA

C. Lleida, 59
08004 - Barcelona

Mercat de les Flors
C. Lleida, 59, 08004 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 8 i 9 de juliol

Horari: A les 21:00h

Horari Taquilles:
2 h. abans de començar l'espectacle. Els dies de preu reduït no s'aplica el decompte.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX