3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Els llibres de la Generalitat Republicana (1931 - 1939)

Els llibres de la Generalitat Republicana (1931 - 1939)

  • Del 19/12 a l'1 d'abril
  • Palau Robert - Barcelona
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

L'exposició, que es podrà veure del 19 de desembre de 2023 a l'1 d'abril de 2024 a la sala 4 de Palau Robert, és una col·laboració entre el Memorial Democràtic, adscrit al Departament de Justícia, Drets i Memòria, i l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions, EADOP, i la Direcció General de Difusió, del Departament de la Presidència.


L'exposició es du a terme després de la tasca realitzada el 2022 per l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions, que va catalogar i digitalitzar bona part de les més de 700 publicacions editades per la Generalitat des de l'abril de 1931 al gener de 1939 per encàrrec del Govern. El projecte el va dur a terme un grup de treball liderat per l'Entitat, amb la participació de la Biblioteca de Catalunya i l'Arxiu Nacional (Departament de Cultura) i el Memorial Democràtic.


El llibres, els opuscles i les publicacions periòdiques que edita la Generalitat durant els anys de la Segona República testimonien els contrastos d'aquest període: mostren el procés transformador que viu Catalunya amb una brillant i fecunda obra de Govern, però també les tibantors amb l'executiu espanyol i algunes expectatives frustrades, com el projecte d'Estatut. Algunes de les temàtiques tractades xoquen per l'actualitat, amb plantejaments com el dret a l'habitatge, el dret de les dones a decidir sobre el seu cos o la voluntat de la transparència en la gestió pública. Hi signen les millors firmes i, malgrat publicar en moments convulsos, és sorprenent la qualitat de l'edició.

La mostra recupera els volums més emblemàtics que van actuar com a propagadors de l'activitat trasnformadora de la Generalitat republicana i van contribuir a refermar-la simbòlicament, tota una obra extraordinària que el franquisme va voler engolir.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ENTRADES

Exposició gratuïta

ADREÇA

Passeig de Gràcia, 107
08003 - Barcelona

Palau Robert
Passeig de Gràcia, 107, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Exposició gratuïta

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX