3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Adriana Lecouvreur

Adriana Lecouvreur

  • Del 16 al 29 de juny
  • Gran Teatre del Liceu - Barcelona
DES DE
10€
Per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Inicia la compra

DESCRIPCIÓ

Al segle XVIII, la llengua francesa tenia com a ambaixadora més important l'actriu Adrienne Lecouvreur: sobirana de les tragèdies de Voltaire, dels versos de Racine i Corneille, i de la declamació cantada de la Comédie-Française. La seva vida es va fer curta, ja que la va sobrevenir la mort als 38 anys. La seva relació amorosa amb el mariscal Maurici de Saxònia va activar la gelosia de la duquessa de Bouillon i, a continuació, es va produir un misteriós accident, en què la llegenda va voler que un ram enverinat, ofert per la seva rival, fos el causant de la seva mort. La gelosia, causada per unes fissures impossibles de curar, és el poderós vehicle que desencadena aquesta tragèdia. El rebuig de l'Església a fer-li un enterrament cristià va commoure la societat de l'època.


Ja en ple segle xix, i gràcies a l'obra teatral d'Eugène Scribe i Gabriel Legouvé, el mite es va adaptar a òpera en les mans de Francesco Cilea. Hereu de la tradició romàntica italiana, el compositor calabrès va oferir al verisme musical un dels seus melodrames més emocionants, en la línia de les composicions de Mascagni, Leoncavallo i Giordano.


Conjugant veritat històrica i realisme tràgic, Adriana Lecouvreur no ha deixat d'exposar en l'escena les il·lusions teatrals més nobles, així com els sentiments de la vida real. Estrenada a Milà l'any 1902, gaudeix del privilegi del públic per la seva inventiva melòdica i l'elegància de l'escriptura orquestral.

Sonya Yoncheva i Jonas Kaufmann encarnaran la parella enamorada, mentre que la Princesa de Bouillon serà presentada per Anita Rachvelishvili, i Michonnet, per Ambrogio Maestri. Un quartet per fer justícia amb una sèrie de vetllades que prometen ser pàgines daurades a la memòria d'aquest teatre i del seu públic.

FITXA TÈCNICA

AutoriaFrancesco Cilèa
DireccióPatrick Summers
Direcció d'escenaDavid McVicar
Durada2 hores 45 minuts

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Del 16 al 29 de juny

CATEGORIES

ADREÇA

La Rambla, 51-59
08002 - Barcelona

Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX