3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Pupilas pintaban mis sábanas. Quadre #2: Teresa · Grec Festival de Barcelona 2023

Pupilas pintaban mis sábanas. Quadre #2: Teresa · Grec Festival de Barcelona 2023

  • 22 i 23 de juliol
  • Teatre Lliure de Montjuïc - Barcelona
18€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

El segon lliurament escènic d'aquest projecte polifònic que examina l'embriaguesa en els nostres temps fixa la mirada en les vivències d'una dona. Feminisme i contracultura en una peça guanyadora del premi Adrià Gual 2022.

El Cheli i la Teresa són els protagonistes del projecte escènic de la companyia Lalinea, que retrata una generació d'usuàries d'heroïna a partir d'un seguit de testimonis en els quals es produeix un diàleg entre la mirada científica de l'Erik, metge que les entrevista, i l'experiència personal de les usuàries. A partir de les paraules d'aquests personatges, éssers extrets de la més pura realitat, es dibuixen dos quadres escènics que pretenen capturar els seus universos sensibles en el marc del projecte Pupilas pintaban mis sábanas. En aquest cas, és la Teresa qui està al centre d'un muntatge que retrata una dona immersa en els ambients de la Catalunya contracultural, però tot i això hipermasculinitzada, dels anys setanta. Teresa fa un ús lúdic de les drogues, no exempt de conseqüències, experimenta la discriminació doble que pateixen les dones consumidores i acaba trobant en el consum un mitjà d'emancipació i una xarxa de suport feminista de la qual formen part altres usuàries com ella mateixa. Per contextualitzar el seu relat, part de la investigació documental s'ha dut a terme amb la col·laboració de les participants de Metzineres, una associació que té seu a Barcelona i que treballa amb dones i amb persones no binàries usuàries de drogues des d'una perspectiva de reducció de danys. Uns auriculars repartits entre el públic permeten mostrar l'univers poètic i les experiències de la Teresa dins un hàbitat escènic inspirat en les platges de Menorca, creant un dispositiu que divideix el públic en dos grups: un d'intern, que viurà el seu relat en primera persona, i un altre, d'extern, que el rebrà a partir de les accions i imatges generades a escena.

És una proposta guanyadora d'una de les beques ¿Barcelona crea" de la convocatòria del 2020, de Lalinea, un projecte d'Úrsula Tenorio i Erik Forsberg que fa servir la realitat com a matèria primera de la creació escènica. La companyia ha estat resident del Teatre Lliure durant la temporada 20/21. El seu projecte José y la Barcelona disidente es va estrenar al Grec 2021 Festival de Barcelona. Cheli, el primer quadre del projecte de Pupilas pintaban mis sábanas, va ser coproduït i estrenat el 2022 a l'Antic Teatre.

Una coproducció del Centre de les Arts Lliures - Fundació Joan Brossa i Lalinea.

Suport a la creació: premi Adrià Gual 2022 de l'Institut del Teatre, beques ¿Barcelona crea" 2020, Nau Ivanow, Centre Cívic Cotxeres Borrell i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest espectacle es pot seguir des d'una de les cadires situades a la grada o bé a peu dret, a l'escenari.

FITXA TÈCNICA

DireccióLalinea
Direcció d'escenaÚrsula Tenorio, Erik Forsberg
Durada90 minuts
IdiomaCatalà i castellà

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

Català i castellà

CATEGORIES

Arts Escèniques    Teatre

ADREÇA

Pl. Margarida Xirgu, s/n
08001 - Barcelona

Teatre Lliure de Montjuïc
Pl. Margarida Xirgu, s/n, 08001 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 22 i 23 de juliol

Horari: A les 21h

Horari Taquilles:
feiners de 18h a 21h. Dissabtes, diumenges i festius de 16h a 18h

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX