3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
El Regne de les Anguiles
El Regne de les Anguiles

El Regne de les Anguiles

  • Sala Versus Glòries  - Barcelona
20,00 €
-25%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

En celebracio¿ dels deu anys de la seva fundacio¿, LAminimAL Teatre presenta "El Regne de les Anguiles". Una obra ine¿dita per l'Albert Pijuan, -guanyador del premi Ciutat de Tarragona i del premi Finestres per la seva novel·la Tsunami.

L'obra tracta un dels temes tabu¿ de la nostra histo¿ria recent: els nens robats del franquisme. La trage¿dia dels personatges esdeve¿ come¿dia a causa de la seva inopera¿ncia, de la seva inconscie¿ncia i del seu infortuni. La societat i els temps han canviat, pero¿ els conflictes de classe i el mercadeig amb les vides de les persones, sobretot quan parlem de vulnerabilitat infantil, continua existint.

També es parla de les ambicions de poder de cadascun dels personatges, la cobdi¿cia de tres desgraciats que els porta a crear les seves pro¿pies lleis al marge de la legalitat; de la lluita de tots plegats per assolir un major estatus social en una democra¿cia que s'esta¿ creant d'esquena als marginats amb un re¿gim on qualsevol pot ser rei.

Daniela de Vecchi (Directora)

Els tres protagonistes d'aquesta come¿dia so¿n personatges marginals, en una Barcelona pre-oli¿mpica, on tot estava per fer i on tot semblava possible. So¿n personatges a punt de saltar, a punt d'accionar, so¿n pura emocio¿. El muntatge ens proposa un viatge en el temps, sobretot en que¿ suposa el comportament dels individus d'aquest temps, fugint del relat documental i endinsant-nos en el terreny del melodrama. Farem melodrama, melodrama subversiu inspirats en el de Michael Haneke, de David Lynch o de Lars von Trier. Del tipus de melodrama que trenca esquemes i porta les emocions, la come¿dia i la trage¿dia, a flor de pell.

SINOPSI

Ens situem a la Barceloneta de l'any 1973. Un dia qualsevol, en Ramonet, un venedor de calc¿adors a domicili, truca a la porta del De La, un quinqui amb qui sovint coincideix en una timba de po¿quer il·legal. De La explica a en Ramonet un projecte pel qual necessita un col·laborador. Hi ha molts diners en joc. En realitat, me¿s que un projecte es tracta d'una apropiacio¿: arribar abans de les ma¿fies "oficials" organitzades pels estaments de poder (guardia civil, monges i capellans inclosos) i robar el bebe¿ acabat de ne¿ixer de La Bella Rosita, una artista del Paral·lel sense massa e¿xit. En Ramonet, convencent-se que, en realitat, el que faran e¿s donar una millor vida a una criatura condemnada a la mise¿ria i l'exclusio¿ social, accedeix a participar en el robatori. L'objectiu final e¿s vendre'l als Brufau, una fami¿lia de la zona alta de la ciutat, pero¿ no tot surt com havien planejat. Els estereotips de ge¿nere s'esmicolen davant de la mirada paternalista d'en Ramonet que es troba atrapat en la seva ignora¿ncia.

Producció: LAminimAL i Sala Versus Glòries amb la col·laboració de Atrium Viladecans i Viu el Teatre

FITXA TÈCNICA

DireccióDaniela de Vechhi i Toni Figuera
Direcció musicalNeus Soler
Durada75 min.
IdiomaCatalà
Intèrprets:Carles Cruces Joan Martínez i Neus Soler

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

Català

CATEGORIES

Arts Escèniques    Teatre

ENTRADES

Compra les teves entrades a través del TRESC

ADREÇA

C/ Castillejos 179
08013 - Barcelona

Sala Versus Glòries
C/ Castillejos 179, 08013 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles: 1 h. abans de començar l¿espectacle

Punts de Venda: Compra les teves entrades a través del TRESC

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX