3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Sodoma i Gomorra

Sodoma i Gomorra

  • Teatre Lliure de Montjuïc - Barcelona
29€
24,50€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

El descobriment que l'homosexualitat, tant masculina como femenina, està molt més presents en la societat del que sembla.

Després de veure's confrontat amb l'evidència, el protagonista s'adona que l'homosexualitat és una realitat molt present al seu voltant, tant masculina (¿Sodoma") com femenina (¿Gomorra"). El relat detalla la relació del baró de Charlus amb un sastre anomenat Jupien i posteriorment amb un jove violinista, en Morel, que intentarà aprofitar la protecció d'en Charlus per ascendir en l'escala social. Al llarg del volum s'assisteix al desenvolupament d'aquesta relació, on conflueix d'una banda l'ambició d'en Morel per situar-se en societat, i de l'altra l'ànsia del baró Charlus per seduir el violinista.

La presència de l'Albertine va creixent en aquest volum, i conduirà el protagonista a qüestionar-se l'orientació sexual tant d'aquesta noia com de les seves amigues amb les que va coincidir a Balbec, un escenari que, per altra banda, torna a aparèixer. Aquestes sospites sobre les apetències sexuals de l'Albertine arriben al seu paroxisme quan s'assabenta que és íntima amiga de la senyoreta Vinteuil, a qui coneixia dels temps de Combray i de qui se sap que és homosexual. Aquesta notícia fa créixer enormement la gelosia del protagonista envers l'Albertine.

A la recerca del temps perdut

En ocasió del centenari d'A la recerca del temps perdut, la novel·la més emblemàtica de Marcel Proust, us oferim set recitals (un per cadascun dels set volums que formen l'obra) a partir de la traducció i tria de textos de Josep Maria Pinto. Les sessions comptaran amb Clàudia Benito, Jordi Boixaderas, Mario Gas i Emma Vilarasau dirigits per Jordi Bosch, i amb l'acompanyament de piano i violí.

Escrita entre 1908 i 1922, l'obra de Proust funda, amb l'Ulisses de James Joyce, la nova narrativa del segle XX, i capgira de manera irreversible la manera de narrar el temps i l'espai.

FITXA TÈCNICA

Autoria Marcel Proust adaptació Josep Maria Pinto
Direcció Jordi Bosch
IdiomaCatalà, traduït del fracès per Josep M. Pinto
Intèrprets:Claudia Benito / Jordi Boixaderas / Mario Gas / Emma Vilarasau / Piano i violí a càrrec d'alumnes de l'ESMUC

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

Català, traduït del fracès per Josep M. Pinto

CATEGORIES

Arts Escèniques    Teatre

ADREÇA

Pl. Margarida Xirgu, s/n
08001 - Barcelona

Teatre Lliure de Montjuïc
Pl. Margarida Xirgu, s/n, 08001 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
feiners de 18h a 21h. Dissabtes, diumenges i festius de 16h a 18h

Compra les teves entrades a través del Tresc

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX