3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Pel cantó d'en Swann

Pel cantó d'en Swann

  • Teatre Lliure de Montjuïc - Barcelona
29€
24,50€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

A la recerca del temps perdut

En ocasió del centenari d'A la recerca del temps perdut, la novel·la més emblemàtica de Marcel Proust, us oferim set recitals (un per cadascun dels set volums que formen l'obra) a partir de la traducció i tria de textos de Josep Maria Pinto. Les sessions comptaran amb Clàudia Benito, Jordi Boixaderas, Mario Gas i Emma Vilarasau dirigits per Jordi Bosch, i amb l'acompanyament de piano i violí.

Escrita entre 1908 i 1922, l'obra de Proust funda, amb l'Ulisses de James Joyce, la nova narrativa del segle XX, i capgira de manera irreversible la manera de narrar el temps i l'espai.

El gust d'una magdalena com a porta d'entrada al món de la memòria.

Pel cantó d'en Swann representa l'inici d'aquesta gran obra. Els textos d'aquesta sessió se centren en Combray, la primera part, la més coneguda, d'aquest volum.

És un llibre d'una bellesa intensíssima i continguda, centrada en la iniciació del nen i, posteriorment, de l'adolescent, en el culte a la bellesa, a la literatura, en el descobriment de les seves pulsions eròtiques. En darrer terme, hi ha el ¿mètode Proust", és a dir, una nova manera de veure les coses i de descriure-les: excavar en la memòria, explorar els túnels que, des d'una sensació present, condueixen a records del passat. Els cantons de Méséglise (o d'en Swann) i de Guermantes seran dos itineraris de passejada, però també dos mons que es van desenvolupant en el decurs de la Recerca i que, més que paisatges, signifiquen dues maneres d'entendre la vida.

En virtut d'aquest procés, recuperar el temps perdut no significa retornar al passat, sinó aferrar el present servint-se de la remembrança d'aquest passat. Per a això, la catapulta està constituïda pel gust d'aquesta magdalena que tasta un dia, ja gran, i que el trasllada a aquell temps a Combray, el poble on estiuejava, i que li oferia, sucada a dins del te, la seva tieta. Aquest estímul, així com el record d'una frustració primigènia (la necessitat de rebre un petó de bona nit de la seva mare), seran els grans motors que ens portaran a reviure tots els escenaris i personatges d'aquell període infantil.

FITXA TÈCNICA

Autoria Marcel Proust adaptació Josep Maria Pinto
Direcció Jordi Bosch
IdiomaCatalà, traduït del fracès per Josep M. Pinto
Intèrprets:Claudia Benito / Jordi Boixaderas / Mario Gas / Emma Vilarasau / Piano i violí a càrrec d'alumnes de l'ESMUC

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

Català, traduït del fracès per Josep M. Pinto

CATEGORIES

Arts Escèniques    Teatre

ADREÇA

Pl. Margarida Xirgu, s/n
08001 - Barcelona

Teatre Lliure de Montjuïc
Pl. Margarida Xirgu, s/n, 08001 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
feiners de 18h a 21h. Dissabtes, diumenges i festius de 16h a 18h

Compra les teves entrades a través del Tresc

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX