3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Concierto de Danzas Húngaras y Eslavas

Concierto de Danzas Húngaras y Eslavas

  • Gran Teatre del Liceu - Barcelona
12-140€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Els compositors clàssics han estat oberts a rebre la influència dels sons de les músiques populars en les creacions. De fet, el moviment nacionalista va integrar (i canonitzar) en les sales de concerts les dolces melodies dels diferents pobles.

En aquesta singular llista de compositors hipnotitzats pel folklore hi ha Johannes Brahms, molt influït pels sons de la Bohèmia. Si Brahms escriure la seva col·lecció de Danses hongareses, Franz Liszt fixa un altre model a les seves Rapsòdies hongareses; aquestes darreres estan basades en els verbunkos, temes populars amb arrels d'origen militar. Aquests reculls de Brahms i Liszt tindran un enorme impacte en el futur creatiu de Bartók.

Al 1912 Bartók escrivia a la seva agenda: ¿l'estudi de la música dels camperols hongareses m'ha obert una porta cap a l'alliberament de l'antiga tirania dels sistemes major i menor. Conté una gran varietat de formes rítmiques lliures. Exigeix a parts iguals tempo giusto i a l'hora un gran sentit de rubato." Al costat del compositor i pedagog Zoltan Kodaly, recolliran durant anys les melodies del món rural, per tot passant-les pel filtre de la innovació, convertir-les en noves partitures.

D'altra banda, Dvorak recollia els furients de la tradició Bohèmia pels passatges més rítmics i inflamats (una mena de polka ràpida), per evocar amb melangia les festes populars.

Hem revisat l'impacte de la música popular a la clàssica, però com beu el pop de la clàssica? Trobaríem exemples de l'efecte contrari en obres com It's a hard life de Queen, Because de The Beatles, la influència del Barroc en Lady Gaga o certes seqüències d'acords en Adele,

Josep Pons, al capdavant de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, caminarà sobre l'escenari del Liceu per fer-nos evident aquest subjecte comú: les harmonies i els ritmes populars en algunes de les bellíssimes pàgines del repertori clàssic.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Altres

ADREÇA

La Rambla, 51-59
08002 - Barcelona

Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
De dilluns a divendres, de 14 a 20.30 h. i 1 h. abans de començar l¿espectacle

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX