3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Museu de la Xocolata
Museu de la Xocolata
Museu de la Xocolata
Museu de la Xocolata
Museu de la Xocolata

Museu de la Xocolata

  • Consulta els horaris
  • Museu de la Xocolata - Barcelona
6€
20%
Per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS

Reserva les teves
entrades a taquilla

Més informació

DESCRIPCIÓ

El Museu de la Xocolata és un equipament dinàmic impulsat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, ubicat a l'antic convent de Sant Agustí, que presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un element situat entre el mite i la realitat, entre les propietats medicinals i el seu valor nutritiu, que relacionen tradició amb futur i que formen part del nostre imaginari col·lectiu.


El Museu de la Xocolata es troba ubicat en un edifici històric que ja va tenir una relació amb la xocolata: al segle XVIII l'exèrcit borbònic era un fanàtic consumidor d'aquest producte, i segons les ordenances, la xocolata estava present en els menús de les acadèmies militars d'aquell segle: «Para desayuno de cada cadete y oficial de compañía se dará onza y media de chocolate con un cuarterón de pan...», i quan la tropa estava de guarnició a les casernes també es prenia usualment xocolata. El cos d'alabarders, la guàrdia personal del monarca, era anomenat, amb enveja, «los chocolateros», ja que en ser un cos mimat i d'elit, prenia molta xocolata.


Des de l'època dels descobriments a partir del segle XV, la xocolata ha tingut un paper dins del teixit econòmic i social de la Ciutat Comtal. D'aquesta manera, el port de Barcelona va actuar com a punt de partida del producte per a la seva comercialització i difusió per Europa.


Tanmateix, és a la ciutat, a finals del segle XIX, on es reconeix el primer obrador que transformà la xocolata com a beguda en un producte sòlid.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Consulta els horaris

ENTRADES

Compra les teves entrades a les taquilles del museu

ADREÇA

Carrer Comerç, 36
08003 - Barcelona

Museu de la Xocolata
Carrer Comerç, 36, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Compra les teves entrades a les taquilles del museu

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX