3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Llibres: Petons, Abans de les cinc som a casa, Stella

Llibres: Petons, Abans de les cinc som a casa, Stella

  • Fins exhaurir existències
REGAL CLUB
Per a socis
  • PREMIUM

DESCRIPCIÓ

Petons, d'Alexandre de Riquer (Trípode)

L'any 1975 Eliseu Trenc troba a l'arxiu del MNAC unes proves d'impremta: es tracta d'un recull inèdit de poemes d'Alexandre de Riquer (1856-1920), Petons. El llibret veuria la llum poc després en un volum amb què el poble de Calaf va homenatjar el gran artista polifacètic. Gairebé cinquanta anys més tard d'aquesta edició i més d'un centenari després de la seva escriptura, recuperem aquests textos ¿i altres, del tot desconeguts, procedents dels seus manuscrits¿, que no han perdut gens ni mica l'actualitat.
A Petons, el dolor de la pèrdua conviu amb l'erotisme del record. Tot i tractar-se d'un aplec dedicat a l'esposa difunta, la major part de les composicions recorden el temps de vida i, a partir d'un diàleg constant amb els clàssics, evoquen una sèrie d'escenes que conviden a gaudir de l'amor amb l'estimada, que ja ha esdevingut un símbol. La seva representació oscil·la entre diferents imaginaris finiseculars, que van de l'àmbit fantàstic, on la dona és una fada en harmonia amb la natura que l'envolta, al domini del místic, on es transfigura en una essència celestial.

Abans de les cinc som a casa, d'Albert Forns (Edicions 62)

Algú es mor, la família es reparteix les coses de valor i contracta una empresa perquè buidi el pis. Les seves pertinences acaben venudes als Encants i, el diumenge següent, un passavolant troba tretze llibretes al mercat de Sant Antoni. Són els diaris d'un barceloní que, des de mitjans dels anys seixanta i durant quinze anys, va deixar constància del seu dia a dia.
El comprador de seguida s'adona que és tota una vida, el que recullen aquells quaderns, i entoma el repte majúscul de reconstruir-la. Tan sols té unes notes fugaces que indiquen si aquell dia l'home va anar a la feina, al Liceu o d'excursió a Montserrat, i si va ser a casa abans de les cinc o més tard. De tant en tant, uns noms ¿Grazia, Monzó, Marina¿, uns carrers ¿Numància, Galileu¿, bitllets de tramvia, d'autos de línia, algun viatge per Europa i entrades a cinemes de sessió contínua.
Perquè, de què estan fetes, les nostres vides? La resposta és aquesta novel·la amb què Albert Forns ens capbussa en una aventura fascinant: la recerca, a partir d'unes llibretes ¿¿la del pis nou", ¿la del casament", ¿la de la jubilació", ¿la de les primeres eleccions democràtiques"¿, de la persona que s'hi amaga al darrere, l'Hilari, un personatge ordinari amb una vida extraordinària. Una investigació detectivesca que també pot llegir-se com un viatge al passat i com una reflexió sobre per què escrivim.
Amb els seus diaris, l'Hilari va llançar al mar un missatge en una ampolla: aquest llibre reviu l'emoció de trobar-la i destapar-la.

Stella, de Takis Würger (Salamandra)

Friedrich es un joven suizo que se muda a Berlín para seguir con su carrera artística. Allí conoce a Kristin, una chica muy hermosa y segura de sí misma que se hace cargo de él y le enseña a moverse entre los cenáculos de la efervescente vida nocturna de la ciudad, con sus cabarets y clubs de jazz. Pronto, la intensidad de su relación se convierte en una apasionada historia amorosa, hasta que un día Kristin se presenta en casa del muchacho con la cara y el cuerpo cubiertos de moretones. Friedrich se verá obligado entonces a decidir si es más importante preservar su integridad moral o salvar a su gran amor.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ

DATA

Fins exhaurir existències

CATEGORIES

Regal Club    Pack de Llibres

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX