3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ruta literària: "A Bàrcino" amb Maria Carme Roca

Ruta literària: "A Bàrcino" amb Maria Carme Roca

  • Dissabte 7 de març.
  • Plaça Nova - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Acompanya a Maria Carme Roca a descobrir la Barcelona romana a través dels escenaris de la seva última novel·la A Bàrcino (Edicions 62). La ruta acabarà a La Central del MUHBA, on l'autora signarà exemplars.

Punt de trobada: Plaça Nova, davant les lletres BARCINO

Roma, 140 dC. De petita no havia fet dolenteries, no perquè fos bona, sinó perquè no n'havia tingut cap necessitat. Que jo en sigui conscient, la primera vegada que en vaig fer una ja tenia dotze anys. I era relativa, la trapelleria, perquè va ser amb el consentiment de l'àvia Quadrònia. Ella s'havia desplaçat a Roma des de Bàrcino quan va morir la meva mare per fer-nos costat al meu pare i a mi.

Sinopsi de A Bàrcino (Edicions 62):

Amb gairebé vint-i-cinc anys, la Minícia pateix el rebuig del seu pare, Luci Minici Natal Quadroni Ver. El motiu: quan era molt jove, la Minícia havia estat amant d'en Teseu, l'home que va mortificar la vida del noble Minici i que, precisament, va morir lluitant contra ell. A l'afront s'hi suma un gran secret que la marcarà per sempre. Desconcertada i dolguda, seguirà, però, amb la seva vida: la passió per les curses de quadrigues i l'escriptura, l'amistat amb l'emperador Marc Aureli i l'emperadriu Faustina, la curiosa relació amb el seu marit Cneu, la complicitat amb el seu esclau Erasmius, l'entesa passional amb el centurió Luci Cecili Optat. Alhora, la Minícia intentarà recuperar l'estima del seu pare i trobar la persona que s'encarrega de complir una venjança, que no l'afecta només a ella i a la seva família, sinó a tot l'imperi.

Sobre l'autora:

Maria Carme Roca (Barcelona, 1955) és llicenciada en Filosofia i Lletres (Història) i en Filologia Catalana (Literatura) i durant anys es dedicà a l'ensenyament. L'any 1997 va publicar la seva primera obra, i des d'aleshores no ha parat d'escriure. Amb més d'una cinquantena de llibres publicats, ha conreat la literatura infantil i juvenil, el conte curt, l'assaig i la novel·la. Pel que fa a la novel·la, s'ha especialitzat en novel·la històrica (El monestir proscrit, Barcino, Escollida pels déus, L'enigma Colom, La merla blava, La noia del club...). Ha obtingut diversos premis literaris, com ara el Lola Anglada de contes infantils, el Barcanova de literatura infantil (Akanuu, l'arquer persa), el Nèstor Luján de novel·la històrica (Intrigues de palau) i premis de literatura juvenil com el Bancaixa (Qui és el de la foto?), el Joaquim Ruyra (Katalepsis) o el Barcanova (Selfies al cementiri). La seva novel·la A punt d'estrena (Columna) va rebre el Premi L'Illa dels Llibres per votació popular, i amb la novel·la El far (Columna) va guanyar el Premi Prudenci Bertrana el 2018.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

ADREÇA

plaça nova
08002 - Barcelona

Plaça Nova
plaça nova, 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX