3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Ruta literària "La travesía de las anguilas" amb Albert Lladó
Ruta literària "La travesía de las anguilas" amb Albert Lladó

Ruta literària "La travesía de las anguilas" amb Albert Lladó

  • Dissabte 7 de març
  • Punt de trobada: Plaça Roja - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Punt de trobada: 

Plaça Roja, Ciutat Meridiana (08033, Barcelona). (Davant de l'estació de tren Ciutat Meridiana Torre Baró-Vallbona).

Ubicació del final* de la ruta: 

Biblioteca Zona Nord, Ciutat Meridiana (08033, Barcelona). (Davant de l'estació de tren Ciutat Meridiana Torre Baró-Vallbona).

*Al final de la ruta, a les 12 hores aproximadament, començarà a la biblioteca  la presentació del llibre La travesía de les anguiles (Galaxia Gutenberg, 2020), on l'autor signarà exemplars de la novel·la comentada. A l'acte intervindran Àlex Garcia Hoyuelos, fotoperiodista de La Vanguardia, i Filiberto Bravo, president de l'Associació de Veïns de Ciutat Meridiana.

Descripció general: 

Una ruta que ens descobrirà alguns dels escenaris de la novel.la La travesía de les anguiles (Galaxia Gutenberg, 2020), com la vella papereria Revilux, la Font Muguera o el vell aqüeducte, en un barri oblidat per les institucions i que, sent una de les zones amb més desnonaments de tota Espanya, amaga les cicatrius i les petjades de moltes lluites compartides, com la creació d'una línia d'autobús a partir del segrest del vehicle per part del conductor, que va demostrar que sí era possible portar el transport públic al barri tot i l'orografia del lloc. Amagat darrer el rètol «Benvinguts a Barcelona», que es veu des de la carretera si entres a la capital catalana des del Vallès Occidental, Ciutat Meridiana esdevé una «ciutat invisible» que ens ajuda a  dibuixar, des d'uns marges que no es resignen a la marginalitat, una nova cartografia urbana de Barcelona.

Sobre el llibre La travesía de les anguiles:

Cada ciutat té barris oblidats. També la Barcelona olímpica, a l'hora de transformar-se amb l'impuls dels Jocs, va ignorar alguns dels seus.

La travesía de les anguiles retrata el despertar a la vida d'un grup d'adolescents a principis dels noranta, en un d'aquests no-llocs nascuts en el tardofranquisme, fruit de la manca d'escrúpols dels especuladors immobiliaris i la indiferència de les autoritats. Eren barris sense serveis i sense llei, on per a un adolescent a la comprensió del món es modelava a força de desnonaments, batudes policials, delinqüents de baix vol, dones maltractades i homes que s'autodestruïen als bars.

Però també aquí els adolescents eren capaços de construir un univers amb sentit, amb les seves pròpies regles i el seu propi llenguatge, forjar amistats indestructibles, iniciar-se en la lectura en l'única papereria i elaborar una èpica de la resistència que no els abandonaria mai.

 

Albert Lladó es planteja a La travesía de les anguilas com podem narrar i interpretar els marges sense resignar-nos a la marginalitat. I aconsegueix fer visible la humanitat que malviu en la realitat desconeguda, aspra i res fotogènica d'aquests barris que més que perifèria són cuneta.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

ADREÇA

Plaça Roja 08033 Barcelona
08033 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX