3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Na Fuoia i Aires del Montseny · TRADICIONÀRIUS 2020
Na Fuoia i Aires del Montseny · TRADICIONÀRIUS 2020

Na Fuoia i Aires del Montseny · TRADICIONÀRIUS 2020

  • C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius - Barcelona
10€
6€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

El projecte Na Fuoia és el resultat de més de vint anys de recerca i treballs sobre la tradició musical de les meravelloses terres dels Dolomites, al nord d'Itàlia, patrimoni de la UNESCO des de 2009. Na Fuoia representa el pont entre tradició i modernitat, la recuperació i re-proposta de tonades antigues, de festes de dansa, de cerimònies, ritus religiosos i pagans, un component fonamental per a la socialització. Per aquesta ballada al Tradicionàrius, el duet s'acompanya d'una parella de ballarins, que duen a terme una investigació sensible i en profunditat sobre la dansa tradicional.
Andrea Da Corta: acordió diatònic ; Annachiara Belli: violí; Arianna Rossetto i Attilio Baccarin: balladors

AIRES DEL MONTSENY
Presenten el disc Lliure Albir Un ball atrevit i respectuós amb els orígens Aires del Montseny neix l'any 2013 per acompanyar al Ball de Gitanes de Granollers. Des d'aleshores, ha creat un repertori de ball folk atrevit però respectuós amb les tonades i els nostres orígens, que convida a ballar i escoltar d'una forma diferent. L'orquestrina de 12 músics ha construït el seu ball folk a partir de tres eixos: el Ball de Gitanes del Vallès, els ballets vuitcentistes d'autors catalans i els pals esporògens del Principat (jota, rumba, contrapàs i ball pla, i els seus derivats). A partir d'aquests tres eixos, també s'ha volgut apostar per incorporar noves textures musicals al seu repertori com per exemple elements de la música moderna o el jazz. Més de 80 concerts en diversos escenaris de renom del país com la Plaça del Folk, el Berguedà folk, el Festival Trama, les Festes del Tura, la Diada dels Raiers de la Pobla de Segur i el propi Festival Tradicionàrius, els ha dut a editar 2 treballs: Aires del Montseny (autoeditat, 2016) i el seu primer disc Lliure albir (Segell Microscopi, 2019).
Paula Duran: piccolo; Jaume de Dios: flauta travessera; Queralt Valls: violí; Núria Querol: clarinet; Ferran Casanova: clarinet; Lluís Simón: trompeta; Marc Rovira: saxo alt; Jofre Alemany: saxo tenor; Francina Mercadal: trombó; Alvaro Vicente: baix elèctric; Jordi Puig: bateria; Marçal Ramon: direcció i acordió diatònic

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ADREÇA

Travessia de Sant Antoni, 6-8
08012 - Barcelona

C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius
Travessia de Sant Antoni, 6-8, 08012 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

*entrades amb descompte limitades

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX