3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Danses del món  (dissabte) · Festival Ésdansa
Danses del món  (dissabte) · Festival Ésdansa

Danses del món (dissabte) · Festival Ésdansa

  • Recinte Ésdansa - Les Preses
12€
50%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Danses del món és l'espai per gaudir de l'espectacle de gran format de la dansa d'arrel tradicional d'aquí i del món. Música, llum, faldilles que volen i ritmes d'arreu omplen l'escenari de cultura popular amb propostes artístiques d'Armènia, Guatemala, Oman i Catalunya.

Bert d'Armènia. La cultura popular armènia està impregnada d'influències d'arreu de món. Moviments ràpids i acrobàtics, piràmides que es fan i es desfan, vestits de seda i brodats són l'essència d'aquestes danses que ballen al ritme de les músiques armènies, moltes d'elles d'inspiració àrab. La dansa Kochari és una de les més icòniques que interpreta el grup ja que va ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. El grup de dansa Bert va ser fundat a Erevan, capital del país de la República d'Armènia, el 1963.

Ballet Folklórico Nacional de Guatemala. El folklore del país és una barreja de la cultura maia i espanyola. Un espectacle de màgia i color amb danses indígenes per una banda i amb representacions de festes populars de la religió catòlica conseqüència de la petjada espanyola al país. El Ballet Folklórico Nacional de Guatemala va ser declarat element del Patrimoni Nacional de Guatemala el 1993 i és una institució cultural que té per objectiu treballar en projectes d'educació, medi ambient i de lluita contra la violència a través de la dansa i la música popular.

Al Majd d'Oman. La música d'Oman, situada en un encreuament cultural i caracteritzada per les seves melodies senzilles, compta amb nombrosos estils com són els cants de mariners o pescadors, cants de celebracions i els cants de beduïns o de muntanyencs. El país té un ric patrimoni de danses marcials musicals on els ballarins tenen un paper d'instrumentistes creant estructures rítmiques amb l'ajuda del seu cos. Una de les danses més destacades són les Al-bar'ah que van ser declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Esbart Marboleny de Catalunya + Marbolets. L'Esbart Marboleny de les Preses presenta quatre danses coreografiades des de la casa. En aquesta ocasió interpretaran el Xotis Pepa i Escriveta, i per l'altra interpretaran les danses Rondes del Vi i Polca d'Ours, ambdues coreografies estrenades aquest 2019. L'acompanyament musical anirà a càrrec de Marbolets, formació musical que comparteix escenari de manera habitual amb els balladors i balladores de l'esbart i que, buscant l'equilibri tímbric de la seva sonoritat, aconsegueix un so tradicional contemporani.

Dissabte 24 d'agost, a les 22 h, Recinte Ésdansa. Preu amb avantatge TR3SC: 6€

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

Recinte Ésdansa

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX