fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Festival Nits de Clàssica 2019

Festival Nits de Clàssica 2019

  • Diversos Espais Girona
Diversos
15%
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Totes les propostes

DESCRIPCIÓ

Jean-Guihen Queyras, Benjamin Appl, els germans Jussen, Christian Tetzlaff, Isabelle Faust, Pierre-Laurent Aimard, Milos Karadaglic o Benjamin Alard són alguns dels noms que actuaran a la ciutat del 26 de juny al 30 de juliol.

Del 26 de juny al 30 de juliol el Festival Nits de Clàssica el Festival Nits de Clàssica tornarà a transformar la vida musical de la ciutat amb les seves propostes sorprenents, estrenes exclusives, encàrrecs específics del festival i repertoris únics. Sota la direcció artística de Víctor García de Gomar, la vuitena edició del festival reunirà a Girona la nova generació d'artistes imprescindibles de la música clàssica.

La programació d'aquest estiu de l'esdeveniment estarà formada per setze concerts repartits entre l'Auditori de Girona i diferents escenaris del Barri Vell de la ciutat, com la Catedral i el seu claustre, el Saló del Tron del Museu d'Art, el monestir de Sant Daniel, Sant Pere de Galligants i l'auditori de La Mercè.

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha ressaltat que ¿s'han de trencar fronteres amb la música clàssica i apropar-la a tothom, especialment a la gent més jove" i ha assenyalat que Nits de Clàssica uneix ¿bellesa i vellesa, ja que els concerts tenen lloc en espais històrics increïbles".

Inaugurarà el festival el clavecinista Benjamin Alard, que oferirà la integral del Clavecí ben temprat de J.S. Bach, repartida en tres nits musicals (26, 27, 28 juny). Els germans Arthur & Lucas Jussen, aquests dos virtuosos del teclat, aclamats com un dels millors duets de piano del món, tornen al festival (30 juny) per oferir una de les nits més màgiques del festival.

Un dels grans violinistes del nostre temps, Christian Tetzlaff, s'estrena per primera vegada al festival (2 juliol), i ho farà amb un dels catàlegs imprescindibles: la integral de Sonates i partites de J.S. Bach. El pianista francès Pierre-Laurent Aimard serà el protagonista d'una de les nits més màgiques de l'estiu, amb la interpretació a l'aire lliure, enmig del parc de la Devesa de Girona, del Catalogue d'oiseaux de Messiaen. Un gran himne a la natura, amb una àmplia gamma de sonoritats que serà gratuït per a tot el públic que el vulgui escoltar (9 juliol).

El festival continuarà amb el concert del pianista rus Alexey Zuev (12 juliol), que prendrà el relleu dels germans Jussen amb un recital dedicat íntegrament als ballets d'Igor Stravinsky. Zuev, que ha actuat amb Valery Gergiev és un dels pianistes protegits pel gran Alexei Lubimov.

Musica Reservata de Barcelona torna a la nau central de la Catedral per oferir la seva segona aturada en un camí que completarà per fascicles, la Missa a sis veus, del compositor Joan Magrané. Aquesta missa és un encàrrec del festival durant tres anys consecutius (14 juliol).

Una parella de luxe, el violinista Enrico Gatti acompanyat del clavecinista i director Rinaldo Alessandrini, presenten un programa que porta per títol Cross-dressing Bach, una proposta refinada a la manera d'un assaig sonor, el tàndem format per Gatti-Alessandrini repassa obres vestint-les de nou amb gran afinitat i habilitat interpretativa (18 juliol).

Jean Guihen Queyras, un dels millors violoncel·listes del món, torna al festival Nits de Clàssica, i ho farà per abordar la integral de les Suites de J.S. Bach, obra cabdal en el repertori universal. Queyras serà enguany l'encarregat del concert itinerant, una marató artística i exigent, repartida en dos espais diferents: el Museu d'Art i el claustre de Sant Pere de Galligants.

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (21 juliol), tornarà a seduir amb la seva joventut i passió, en aquesta ocasió sota la direcció del seu concertino, Krzysztof Wisniewski i amb la soprano Marta Mathéu com a convidada especial. Milos Karadaglic l'únic guitarrista del segell Deutsche Grammophon, torna al festival Nits de Clàssica cinc anys després -un concert que alhora va ser el seu debut a l'Estat espanyol -. Milos, un dels pocs guitarristes que ha omplert els 4.000 seients del Royal Albert Hall de Londres, seduirà al públic gironí amb a seva musicalitat i temperament (27 juliol).

També actuarà a Girona el baríton Benjamin Appl, va fer el seu debut a l'Estat dins el Festival Nits de Clàssica. Especialista en lieder i deixeble del mític Dietrich Fischer-Dieskau, oferirà a la ciutat tres grans cicles de Franz Schubert. L'extraordinària veu d'Appl farà vibrar el públic del festival durant 3 vetllades musicals acompanyat del pianista Simon Lepper (25, 26 28 juliol).

Tancarà la vuitena edició de Nits de Clàssica una de les artistes més estimades pel festival: la violinista Isabelle Faust. Actuarà acompanyada de tres excel·lents músics: Kristin von der Goltz, Elizabeth Kenny i Kristian Bezuidenhout, que oferiran el mateix programa que varen presentar en la darrera edició del Festival de Salzburg.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Festival

ADREÇA

Consulteu programació

Diversos Espais Girona
Consulteu programació,

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX