3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Visita guiada exclusiva a l'arxiu històric del Recinte Modernista de Sant Pau

Visita guiada exclusiva a l'arxiu històric del Recinte Modernista de Sant Pau

  • Divendres 14 de juny
  • Recinte Modernista de Sant Pau - Barcelona
Exclusiu
INVITACIÓ
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

El 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius, data que commemora la fundació del Consell Internacional d'Arxius de la UNESCO, l'any 1948. Coincidint amb la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius, el Recinte Modernista organitza una sèrie d'activitats per posar en valor el fons documental de l'Arxiu Històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

La ciutadania podrà conèixer els més de sis segles d'història de l'Hospital a través d'alguns dels documents conservats.

El conjunt total de plànols que es podran consultar en obert estan datats entre 1901 i 1930, i van més enllà del projecte original que va idear l'arquitecte. Entre els documents digitalitzats s'inclouen, també, esborranys i solucions preliminars que van ser descartades, els projectes dels pavellons que no s'acabaren construint, els plànols i esbossos de detalls constructius i decoratius, així com altres documents relacionats amb la construcció dels pavellons, com pressupostos i diagrames.

La documentació permet seguir tot el procés de disseny i construcció de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, des dels primers esbossos fins als darrers acabats de l'obra a nivell decoratiu. Es tracta d'una font d'informació imprescindible per entendre la complexitat de l'obra domenechiana, i que va ser fonamental perquè enginyers, arquitectes i historiadors poguessin abordar la restauració del Recinte Modernista, executada entre els anys 2009 i 2014.

FITXA TÈCNICA

DuradaDe 17h a 18.30h

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Espais    Visites guiades

ENTRADES

Reserva les teves entrades a través del web del TR3SC

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Entrades limitades disponibles a partir del dimarts 11 de juny a les 11h

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX