3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Les rutes de l'esclavatge - Jordi Savall · Festival Grec

Les rutes de l'esclavatge - Jordi Savall · Festival Grec

  • Teatre Grec - Barcelona
20-35€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ ESPECIAL*:

Entrades limitades a 8€ EXHAURIDES.

Un cop exhaurides les localitats a 8€, descompte del 20% per les primeres 50 entrades.

Àfrica, Amèrica i Europa. Tres continents implicats en el tràfic d'esclaus posen les seves tradicions musicals més antigues al servei d'un homenatge a les víctimes del tràfic negrer, un dels capítols més vergonyosos de la història de la humanitat.

Tan punyent i dolorosa, com magnífica i reveladora. Així han descrit alguns crítics la nova experiència musical que ens proposen Jordi Savall, el gran mestre de la música antiga, i els seus còmplices musicals a Les rutes de l'esclavatge. L'intèrpret torna a fer, com en anteriors ocasions, un recorregut temàtic pels sons del passat, concretament un conjunt de músiques que van del 1444 al 1888 i que tenen com a punt de connexió un dels moments més foscos de la història, aquell tràfic i explotació d'éssers humans que, dirigit des d'Europa, va destruir les vides de tants africans traslladats per força al continent americà per realitzar les feines més dures. Buscant una reconciliació musical i apostant per posar en valor una herència multicultural, Savall ha preparat un programa d'aquestes músiques conservades a partir de les antigues tradicions dels descendents dels esclaus. Aquestes músiques són interpretades per músics del Brasil, Colòmbia, Mèxic, Mali, el Marroc i Madagascar, i mantindran un diàleg amb les formes musicals hispanes, inspirades en els cants i les danses dels esclaus i dels indígenes, i també amb les basades en les tradicions africanes, mestisses o índies. I, amb la música, textos sobre l'esclavatge amb testimonis, cròniques i reflexions de pensadors.

Es tracta d'una mena de gran retrat musical d'una època, una "fotografia" sonora que ens mostra les actituds envers els africans dels habitants de l'anomenat món occidental, tant a Europa com a l'Amèrica Llatina o als Estats Units, però també les qualitats de la música com a font de pau i consolació i com a últim refugi de l'alegria i l'esperança. Una gran lliçó de música i història signada per un apassionat del mestissatge musical i del diàleg intercultural que ha estat apadrinada per la Unesco.

Aquesta actuació es presenta conjuntament amb el Festival de Torroella de Montgrí on, el dia 3 d'agost, Jordi Savall i els músics que l'acompanyen interpretaran la segona part del concert, amb altres temes musicals relacionats amb la mateixa temàtica.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest programa ha estat patrocinat per la Unesco.

Una producció del Grec 2019 Festival de Barcelona.

FITXA TÈCNICA

DireccióJordi Savall
Durada105 min.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Altres

ADREÇA

Passatge Martras, 29
08031 - Barcelona

Teatre Grec
Passatge Martras, 29, 08031 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX