3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Visita a l'exposició "La presència del Prado. Episodis d'una història
Visita a l'exposició "La presència del Prado. Episodis d'una història

Visita a l'exposició "La presència del Prado. Episodis d'una història

  • Dissabte 27 d'abril
  • Biblioteca Museu Víctor Balaguer - Vilanova i la Geltrú
4€
2€
EXHAURIT
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS

Reserva les teves entrades amb avantatge i paga a taquilla

Propostes similars

DESCRIPCIÓ

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer custodia un dels dipòsits més antics del Museo Nacional del Prado. Mig centenar d'obres van arribar de Madrid a finals del segle XIX i es van instal·lar al gran saló, anomenat Pinacoteca. L'octubre del 1884 es va obrir al públic. Faltaven anys perquè Barcelona celebrés la memorable Exposició Universal (1888) i tingués el primer Museu de Belles Arts (1891). En aquest context es comprenen l'antiguitat, el valor i la innovació que suposava tenir aquest dipòsit amb pintura del Segle d'Or. L'obra més coneguda i recordada era L'Anunciació d'El Greco.


Es van poder admirar les teles del Prado a diferents sales durant gairebé cent anys, fins que el robatori perpetrat per la banda d'Erik, el Belga l'any 1981 va provocar que el Ministeri de Cultura retirés el dipòsit de Vilanova. Les peces sostretes aviat es van recuperar, però fins al 1986 no es va rebre una altra selecció de quadres del Prado que ha romàs aquí fins avui. L'any 2008 es va inaugurar una nova ¿Sala Prado", com se la coneix des d'aleshores, on es pot veure de forma permanent una selecció del conjunt concentrada en un sol espai.


El dipòsit actual està conformat per una variada galeria de les diferents escoles barroques de la península en un arc cronològic que va des de finals del segle XVI fins a finals del XVIII. Estan representades l'escola castellana, la valenciana i l'andalusa, entre les que destaquen olis d'El Greco, Ribera, Murilloo Goya,entre altres artistes, i en menor mesura la flamenca i la italiana. Hi ha mostres dels gèneres més habituals de l'època: temàtica religiosa, mitològica, històrica, retrat de cort, paisatge i alguna natura morta.


Amb motiu de la celebració del bicentenari del Museo del Prado aquesta exposició temporal vol mostrar la totalitat del dipòsit actual, que mai no es pot veure complet,i sumar-se a la commemoració recordant la presència centenària del Prado a Vilanova.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Espais    Visites guiades

ENTRADES

Reserva les teves entrades a través del web i fes el pagament a les taquilles del recinte

ADREÇA

Avinguda Víctor Balaguer s/n
08800 - Vilanova i la Geltrú

Biblioteca Museu Víctor Balaguer
Avinguda Víctor Balaguer s/n, 08800 Vilanova i la Geltrú

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Reserva les teves entrades a través del web i fes el pagament a les taquilles del recinte

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX