fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ballet nacional sodre Uruguay: El Quijote del plata · FESTIVAL CASTELL PERALADA 2019

Ballet nacional sodre Uruguay: El Quijote del plata · FESTIVAL CASTELL PERALADA 2019

  • Divendres, 26 de juliol
  • Auditori Parc del Castell de Peralada - Peralada
fins a 90€
10%
FINALITZADA
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Un ballet on la ficció quixotesca es fon amb la realitat. Julio Bocca va agafar les regnes d'aquest ballet el 2010 per transformar-lo completament. Sota la seva direcció artística, la companyia uruguaiana va experimentar la transformació més gran de tota la seva història, que va obrir les portes a la regió i al món i una segura incorporació en el camí de l'excel·lència.

Ara, sota la direcció artística d'Igor Yebra i seguint l'estela del director argentí, el Ballet Nacional Sodre debutarà a Peralada. Per a l'ocasió, la companyia presenta una obra inspirada en la unió de la figura universal del gentilhome el Quixot de la Manxa amb la del cèlebre uruguaià Arturo E. Xalambrí, un personatge apassionat, excèntric i extraordinari, responsable que a Montevideo es conservi una de les col·leccions de llibres de Cervantes més grans de l'Amèrica Llatina.

L'espanyola Blanca Li signa per a aquest ballet una coreografia plena d'entrades i sortides de la magistral biblioteca de Xalambrí, la qual alberga milers d'edicions d'El Quixot, i de la pròpia història del gentilhome més universal. Un joc d'anades i vingudes on es mostra el paral·lelisme entre els dos personatges. A mesura que transcorre cada escena, el lloc es va transformant en els diferents escenaris que acompanyen el relat de cada aventura, inspirades en les peripècies del Quixot, narrades per Cervantes en la seva cèlebre novel·la.

Amb una sorprenent coreografia, aquest ballet es nodreix de la música de grans compositors, que van basar les seves partitures en l'obra literària. Una barreja de ficció i realitat que rememora el clima de somni dels grans títols del repertori del ballet clàssic.

FITXA TÈCNICA

DireccióIgor Yebra
Duradaper determinar

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ADREÇA

Carrer del Castell, s/n 17491
17491 - Peralada

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: Divendres, 26 de juliol

Horari: 22h

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX