fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Llibres: París era una festa, Una casa amb rodes i Flors damunt la taula

Llibres: París era una festa, Una casa amb rodes i Flors damunt la taula

  • Fins a exhaurir existències
REGAL CLUB
Per a socis
  • PREMIUM
TRUCA AL
902 33 90 33

DESCRIPCIÓ

PARÍS ERA UNA FESTA
Ernest Hemingway

Publicada pòstumament, París era una festa és l'obra més personal i lluminosa d'Ernest Hemingway, el qual, des de la maduresa d'una vida molt intensa, rememora la seva joventut al París dels anys vint. Van ser els anys en què treballava com a corresponsal per a diversos diaris, vivia amb la seva primera dona en una situació molt precària i es relacionava amb escriptors com Scott Fitzgerald, James Joyce o Ezra Pound, que s'aplegaven al voltant de la llibreria Skahespeare & Co. de Sylvia Beach, o amb els artistes amb qui coincidia al saló de Gertrude Stein.

Eren joves, acabaven de viure una guerra terrible i van coincidir durant un temps a la ciutat més brillant del moment, just quan París era una festa.

UNA CASA AMB RODES
Ivan Jablonka

Aquest és un llibre sobre una família francesa que als anys vuitanta solia passar les vacances en una autocaravana, una casa amb rodes, recorrent Itàlia, Portugal, Espanya, Grècia, el Marroc... És una història personal, ja que la família és la de l'autor quan era petit, però també és una història col·lectiva, perquè totes les famílies aspiren a acariciar la felicitat durant les vacances. També és un llibre sobre la infantesa com a paradís perdut; un homenatge del historiador Ivan Jablonka als seus pares; una reflexió sobre la relació entre generacions i sobre el moment en què un mateix esdevé pare i assumeix una responsabilitat envers els fills. En aquestes pàgines hi ha una mirada històrica sobre França i Europa (i, també, pinzellades sobre els Estats Units). S'hi entreveuen els horrors del passat -el pare de Jablonka va ser un orfe de la Shoà- i l'esperança de poder construir un món millor.

Després de la crònica punyent de Laëtitia o la fi dels homes, Jablonka agafa aquí com a punt de partida l'experiència personal. I construeix una obra concisa, estructurada en capítols breus, amb aire de quadern de notes, però que és un autèntic compendi d'experiències universals. El resultat és un text mestís que es mou sinuós entre la narració íntima i l'assaig sociològic i cultural. I és en aquest encreuament de gèneres on brota la força literària de l'obra.

FLORS DAMUNT LA TAULA
Aina Font Torra

Flors damunt la taula són dues històries en una. Dues històries de superació personal i d'aprenentatge constants. Dues històries tan freqüents en les quals, ben segur, molta gent es veurà reflectida.

Després de la seva primera trobada casual amb la Lluïsa, l'Aina, una jove periodista de vint-i-quatre anys, decideix acceptar el repte d'ajudar-la a escriure un llibre sobre la seva vida. Una vida amb el càncer com a coprotagonista però mai com a vencedor ni com a antagonista. Una vida de superació i recerca incansable. Una vida que li recorda molt la de la seva mare, que va morir a causa de la mateixa malaltia. Al llarg de tot un seguit de trobades setmanals, l'Aina descobreix els episodis més grisos -però també els més lluminosos i heroics- de la Lluïsa, que li recorden escenes emotives i intenses del seu passat recent.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ

DATA

Fins a exhaurir existències

CATEGORIES

Regal Club    Pack de Llibres

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Truca al 902339033

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX