fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Orquestra de Guitarres de Barcelona

Orquestra de Guitarres de Barcelona

  • Palau de la Música Catalana - Barcelona
fins a 49€
20%
FINALITZADA
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Fa quasi 30 anys, el seu fundador i director Sergi Vicente va iniciar una experiència pedagògica que, amb el temps, es va convertir en un gran projecte professional, essent pioner en el seu gènere i consolidant-se com a referència per a totes les orquestres de guitarres posteriors. Aquesta original formació orquestral, producte d'un constant treball d'investigació, adaptació i interpretació, ha realitzat més de 700 actuacions, tot interpretant un ampli repertori que inclou obres de compositors provinents de tots els períodes de la historia de la música.

Durant aquests anys, han format part de l'Orquestra més de 150 guitarristes de numeroses nacionalitats. Alguns han desenvolupat una brillant carrera de solistes i uns quants han sigut seleccionats per formar part de la European Guitar and Mandolin Youth Orchestra juntament amb altres músics de tots els països europeus. A més, l'Orquestra ha sigut sempre acompanyada per prestigiosos solistes (O. Kobékina, clavicèmbal, A. Voronkova, violí, O. Ponce, dansa, etc.), els quals ajuden a confeccionar un gran concert i espectacle, a l'alçada del meravellós marc arquitectònic i artístic on es representa. També han col·laborat com a solistes molts instrumentistes de destacat prestigi internacional.

A més de tocar a les més prestigioses sales i participar en els més rellevants festivals d'Espanya, l'Orquestra ha mantingut sempre un reconeixment i una intensa activitat internacional: a l'any 2000 va participar al Festival Internacional de Guitarra de la Habana, el 2003 va realizar una gira per diverses ciutats de Rússia, i el 2009 i el 2011 va culminar amb gran èxit dues gires als Estats Units. També són destacables les seves actuacions a Roma, París i Viena i les seves participacions al Festival de Música del Mediterrani els anys 2008, 2011, 2013, 2014 i 2018.

Amb motiu del seu 15è aniversari va ser editat un CD i DVD amb gran acollida comercial, i el 2009 el Mestre Leo Brouwer va dirigir personalment l'Orquestra a l'Auditori de Barcelona. Va ser gravat en directe per TV3, i la difusió d'aquest material audiovisual suposa un referent reconegut internacionalment per totes les formacions de guitarres del món.

Per a aquest cicle de concerts el Palau de la Música Catalana interpreta diferents programes:

Música Espanyola (G. Sanz, I. Albéniz, E. Granados, L. Boccherini, etc.)
Música Barroca (A. Vivaldi, J. S. Bach, F. Häendel, etc.)

***

Els següents són els actuals membres de l'Orquestra de Guitarres de Barcelona que participen als concerts, en funció de les necessitats de cada programa a interpretar.

Director: SERGI VICENTE
Concertino: ROGER MARTÍ
Guitarres soprano: MIRIAM FRANCH - ARI TORRES - JUAN RUANO - Mª CARMEN MARTÍN ¿ LAURA NÚÑEZ Guitarres: CRISTINA JAIME ¿ ASUNCIÓN SABATER - ANNA PALLÉ - JONNY GARCIA - CONCHI RODRIGUEZ - LAURA MARIN - REY SALDARRIAGA - ANGEL AGULLO - MICHAEL FIDALGO - ANNA BUENO - ESTEVE BOSCH - CRISTINA FUERTES - ERIC KOSCINA - JORGE MOLINA - DANI JIMENEZ
Guitarres baix: JESUS DURAN - ESTHER ZURRIAGA - EDUARDO HERNANDEZ - DANI PUIG - JAVIER VELEZ - GERARD MEJÍAS

FITXA TÈCNICA

DireccióSergi Vicente
Durada115min aprox.
Intèrprets:Orquestra de Guitarres de Barcelona

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Clàssica

ADREÇA

C/ Sant Pere Més Alt, s/n
08003 - Barcelona

Palau de la Música Catalana
C/ Sant Pere Més Alt, s/n, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX