3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
21a Fira Mediterrània de Manresa
21a Fira Mediterrània de Manresa
21a Fira Mediterrània de Manresa
21a Fira Mediterrània de Manresa
21a Fira Mediterrània de Manresa
21a Fira Mediterrània de Manresa
21a Fira Mediterrània de Manresa
21a Fira Mediterrània de Manresa
21a Fira Mediterrània de Manresa
21a Fira Mediterrània de Manresa
21a Fira Mediterrània de Manresa

21a Fira Mediterrània de Manresa

  • Diversos Espais de Manresa - Manresa
Diversos
20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

La Fira Mediterrània de Manresa dedicarà la seva 21a edició, que se celebrarà del 4 al 7 d'octubre, als rituals. I més concretament, a explorar la relació entre cultura popular, espiritualitat i comunitat i com aquesta connexió pot inspirar la creació escènica contemporània.

Les cultures són el resultat de la suma del llegat dels avantpassats, que fan que cada arrel sigui única, amb un llenguatge comú i uns ritus que la identifiquen. Tant si es tracta d'una cerimònia antiquíssima com de noves formes de comportament contemporani, els rituals col·lectius destaquen sovint per la seva força estètica, uns codis depurats i una implicació comunitària que els converteix en una potent font d'inspiració per als artistes.

La Fira d'enguany presentarà un bon nombre de propostes que incideixen en aquesta idea. Des de la inauguració, amb l'espectacle  Erritu  de  Kukai Dantza sobre els rituals de pas, fins a la performance col·lectiva d' Ada Vilaró sobre l'arrel i el desarrelament, passant per la proposta de la coreògrafa Eva Yerbabuena, que tendeix ponts entre les tradicions flamenca i japonesa, o la recerca del bailaor Juan Carlos Lérida, que el portarà a captar l'espiritualitat dels oficis en un taller mecànic de Manresa, entre moltes altres.

En l'àmbit del CIRC, destaquen Animal Religion iFang, basat en la transformació del cos i el fang mitjançant l'acrobàcia; Circ Pistolet, que ambQuan no tocàvem de peus a terra, reflexiona, amb la música evocadora de l'Elèctrica Dharma, sobre la importància de l'amistat; l'univers fascinant de l'hispanofrancès Yifan, farcit de poesia i sentit de l'humor, aGritando sin hacer mucho ruido; els francesos Cirque Rouages, que tornen a Manresa ficant-se en la pell de dos persones migrants a la Mediterrània per convidar els espectadors a acompanyar-los en la seva odissea, iQuixotedels hispanoargentins Puja! Teatro Aéreo, un muntatge de gran format que, a partir del mite de la Manxa, combina teatre, dansa i acrobàcies aèries amb música en viu i enginyeria.

En DANSA, destaquenSa mateixa, la proposta que ha unit sobre l'escenari a la cantant manacorina Joana Gomila i a la coreògrafa i ballarina barcelonina Lali Ayguadé, una reflexió sobre la creació de la memòria col·lectiva; i també la peça guanyadora de la darrera edició del Premi Delfí Colomé, Pilar de dos, un joc de dansa contemporània inspirat en el món casteller creat i interpretat per Clàudia Gómez i Raquel Viñuelas.

Pel que fa al TEATRE, Fira Mediterrània tornarà a comptar amb la programació off proposada per Xarxa Alcover, el circuit teatral en català que uneix les Illes Balears, Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i el País Valencià. La proposta de Xarxa Alcover per a la Fira d'enguany inclou les peces per a públic familiar Kàtia , de Teatre Nu, i En els núvols, la primera producció de la companyia La Negra, i Carinyo , de la companyia Pérez-Disla, i La classe, de El Somni Produccions, per a públic adult.

En l'àmbit de la MÚSICA, enguany la Fira comptarà amb una actuació de luxe que servirà com a aperitiu dels actes centrals. Es tracta de l'homenatge a la música celta del nord i el sud d'Europa que faran el virtuós viola de gamba Jordi Savall i el gaiter Carlos Núñez aDiàlegs celtes.

Altres propostes musicals a destacar també són el projecte comú entre el pianista andalús i personalitat fonamental del flamenc jazz Chano Domínguez i el destacat trompetista sard Paolo Fresu ; la Megacobla dels Za!, un experiment que, a partir de la improvisació lliure, vol portar el so de la cobla a territoris encara desconeguts; els anglojordans 47Soul, un dels fenòmens emergents més prometedors de l'Orient Mitjà; Kepa Junkera presentant com a espectacle de cloenda el seu aclamatFOK; els guanyadors del Teresa Rebull d'aquest any, Arnau Tordera (líder dels Obeses) i el tenora Magí Canyelles, que estrenaran la propostaLes cançons seran sempre nostres, explorant noves fronteres per a la cançó tradicional; l'estrena de(d)ones, el nou projecte de Les Anxovetes, grup revelació per la seva aproximació fresca i femenina al món de l'havanera; i la presència de Jonatan Penalba, una jove revelació de l'escena del cant tradicional valencià; i la festa inacabable de Doctor Prats i Roba Estesa.

Finalment, en l'àmbit FAMILIAR, destaquen les propostes musicals que també connecten amb el món tradicional, de Samfaina de colors, amb la seva versió de laCaputxeta Vermella, farcida de cançons sobre els mesos de l'any; el Somni del drac, que ambL'Agència Secreta de Paraulesacostarà el món de la glossa als més menuts; i el concert didàctic dels castellans Fetén Fetén aEl mágico planeta de los instrumentos insólitos.

+ info: www.firamediterrania.cat


Amb el TR3SC, gaudeix d'un 20% de descompte en tots els espectacles de la Fira Mediterrània!

I aprofita les invitacions pel Concert TR3SC d'Eva Yerbabuena i l' avantatge especial del 40%dte pels següents espectacles:

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Festival

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX