3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Passejada literària amb Tània Juste sobre "Passatge al nou món"

Passejada literària amb Tània Juste sobre "Passatge al nou món"

  • Punt de trobada: Pati Museu Marítim de Barcelona (davant la terrassa del bar) - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PASSEJADA LITERÀRIA AMB TÀNIA JUSTE SOBRE "PASSATGE AL NOU MÓN"

Ens endinsarem en la Barcelona del 1918 i els personatges de `Passatge al nou món'. En primer lloc, contemplarem la reproducció del gran vaixell transatlàntic que guarda el Museu Marítim de Barcelona (en realitat es tracta del germà bessó del Reina Victoria Eugenia, construit al mateix temps i amb una disposició idèntica, amb el qual s'alternava mensulament per cobrir la ruta cap a l'Argentina). Allà farem una primera lectura i començarem a navegar pels principals escenaris del llibre i la vida a bord.

Tot seguit sortirem en direcció als molls i ens situarem arran d'aigua, enfront de l'històric edifici (ara en restauració) conegut com l'Embarcador de viatgers. Ens situarem aleshores en aquell port de Barcelona de finals del 1918 des d'on salpaven els vapors transatlàntics rumb al nou món. Parlarem de la gran naviliera de l'època, la Companyia Transatlántica (a la qual pertany el vaixell de la novel·la), i de com la nostra ciutat va aprofitar la seva neutralitat en la Guerra Mundial per convertir el port de Barcelona en un bullidor d'activitat marítima i humana. Descriurem els espais, els anhels dels qui s'embarcaven, i llegirem algun fragment de la novel·la que ens ajudarà a entendre-ho tot.

Finalment, avançarem per la plataforma de fusta que ens acosta al Maremagnum, la Rambla de Mar, des d'on anirem situant cada cosa al seu lloc amb el poder de la imaginació: l'Estació Marítima Internacional, el Reial Club Marítim (ja desapareguts) i els tinglados de la Transatlàntica des d'on salpava el nostre vaixell. L'última llum del dia ens servirà per a imaginar-nos aquella sortida de port amb què s'inicia la travessia literària i llegirem l'últim fragment.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

ADREÇA

Av. de les Drassanes, s/n
08001 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Reserva les invitacions a la web del TR3SC

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX