3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Lisístrata · Festival Portalblau
Lisístrata · Festival Portalblau

Lisístrata · Festival Portalblau

  • Mac Empúries - Empúries
15€
30%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

LECTURA DRAMATITZADA AL MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA
Amb un espectacular elenc de coneguts artistes catalans

El Festival Portalblau estrenarà enguany un nou espectacle teatral amb la lectura dramatizada de Lisístrata, a la ciutat grega del Jaciment d'Empúries, segurament el marc més idoni per a la seva representació. Un espectacular elenc de coneguts artistes catalans formen el repartiment de l'espectacle: Estel Solé, Mercè Martínez, Rosa Boladeras, Agnès Busquets, Marc Martínez, Roger Coma i Iñaki Mur. El guitarrista Jordi Busquets serà l'encarregat de posar música a l'espectacle dirigit per Llàtzer Garcia i adaptat per Estel Solé.

Aquesta lectura de la versió clàssica del text vol divertir-nos alhora que esdevenir mirall de reflexió de la societat actual. Lisístrata, del dramaturg Aristófones, és considerada la primera obra feminista de la literatura clàssica. En clau de comèdia, l'escriptor de l'antiga Grècia descriu la primera vaga sexual de la història que van portar a terme les dones i que va ser representada per primera vegada l'any 441 aC a Atenes.

Els temes que s'hi tracten -les desigualtats de gènere i la recerca de la pau-, són vigents avui en dia. De fet, l'obra ha servit d'inspiració per resoldre diferents conflictes polítics actuals: el 2003, a Libèria, sota la pressió d'una vaga sexual, el Moviment de Dones per a la Pau va acabar amb catorze anys de guerra civil; el 2009, a Kènia, un grup de dones proposaren també negar-se a fer sexe per aconseguir la reconciliació del president Mwai Kibaki i el primer ministre Raila Odinga; i el febrer de 2011, a Bèlgica, la senadora socialdemòcrata flamenca Marleen Temmerman, va proposar el mateix davant la impossibilitat dels polítics francòfons i flamencs d'arribar a un pacte, després de vuit mesos sense govern.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Altres

ADREÇA

C/ Puig i Cadafalch s/n
17130 - Empúries

Mac Empúries
C/ Puig i Cadafalch s/n, 17130 Empúries

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX