fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ruta Literària amb Maria Nunes sobre 'Maria Aurèlia Capmany. L'època d'una dona'

Ruta Literària amb Maria Nunes sobre 'Maria Aurèlia Capmany. L'època d'una dona'

  • Dissabte 9 de juny | 12:00h
  • Edifici Històric de la Universitat de Barcelona - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
PROPERAMENT
Per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
MÉS INFORMACIÓ

DESCRIPCIÓ

RUTA LITERÀRIA AMB MARIA NUNES SOBRE 'MARIA AURÈLIA CAPMANY. L'ÈPOCA D'UNA DONA'


LLIBRE PROTAGONISTA: "Maria Aurèlia Capmany. L'època d'una dona"

Petit recorregut biogràfic pels espais de l'Eixample lligats a la figura i al llegat cultural i social de Maria Aurèlia Capmany i Farnés (Barcelona, 1918-1991), mestra, escriptora, actriu, autora i directora teatral, una de les dones més extraordinàries que ha donat aquest país en el decurs de l'últim segle. Un passeig pels espais vitals i l'època d'una dona. D'una gran dona.

Sobre l'autor

Agustí Pons i Mir (Barcelona, 1947) és periodista i escriptor. Va iniciar-se a El Noticiero Universal i va ser membre fundacional del diari Avui on, de 1976 a 1995, va exercir el periodisme de redacció juntament amb la creació literària. La seva columna diària `Figures, paisatges' li va valer el Premi Ciutat de Barcelona de periodisme. La seva obra poètica es concreta amb Cossos i fets (1977), Tractat de geografia (1980), Signe i desig (1987) i Temps d'esbrotar (1987). El 2009 torna a la poesia després d'una absència de més de vint anys amb Metàfora, llibre publicat a Meteora. Com a biògraf i memorialista és autor de Converses amb Frederica Montseny (1977), Deu daus (1991, Premi Joan Fuster i Premi Nacional d'Assaig), Retrats contemporanis (1991), Joan Triadú, l'impuls obstinat (1994), Pere Calders, veritat oculta (1998), Maria Aurèlia Capmany, l'època d'una dona (2000), Nèstor Luján, el periodisme liberal (2004, Premi Crítica Serra d'Or 2005) i Temps indòcils (2007). A Meteora, a més de Metàfora, Pons ha publicat Cartes a Clara (2010) i la reedició, actualitzada i augmentada, de la biografia de Maria Aurèlia Capmany (2018) amb motiu del centenari del seu naixement.

Autora de la ruta

 Maria Nunes, llicenciada de grau en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha exercit de catedràtica de llengua i literatura catalanes a l'ensenyament secundari. Té publicats diversos estudis sobre Narcís Oller i la novel·la del segle XIX, una edició de Julita, de Martí Genís i Aguilar, i un estudi sobre l'obra en prosa de Josep M. de Sagarra. Ha col·laborat en l'edició crítica dels volums de prosa de l'Obra completa de Josep M. de Sagarra (Ed. 3i4). És autora del llibre Rutes literàries de Barcelona, Ed. Meteora, 2017.

Publica habitualment crítica literària i teatral a revistes digitals de cultura. Col·labora amb la ILC i altres institucions en activitats de divulgació de la literatura catalana i és especialista en el disseny i guiatge de rutes literàries d'obres i d'autors catalans.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Dissabte 9 de juny, 12:00h

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

ADREÇA

Gran Via de les Corts Catalanes, 585
08007 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Reserva les teves invitacions a partir de les 11h de l'11 de maig

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles


ds.
09
juny
Ruta Literària amb Maria Nunes sobre 'Maria Aurèlia Capmany. L'època d'una dona'
12:00 h Edifici Històric de la Universitat de Barcelona
Barcelona
Ruta Literària amb Maria Nunes sobre 'Maria Aurèlia Capmany. L'època d'una dona'
12:00 h Edifici Històric de la Universitat de Barcelona - Barcelona
Gratuït

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX

;