3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Pedra i sang
Pedra i sang
Pedra i sang
Pedra i sang

Pedra i sang

  • Monestir de Sant Cugat - Sant Cugat del Vallès
15€
20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

El muntatge nadalenc santcugatenc per excel·lència ja escalfa motors, i arriba amb set representacions. El TR3SC disposa d'entrades exclusives per només 5 € per la preestrena del proper dia 21 de desembre a les 19:30

L'Associació Amics de Pedra i Sang organitza, un any més, i ja en van divuit, la representació de l'espectacle. Un muntatge que es pot veure a la Sala Capitular del Monestir, amb text de Josep M. Jaumà, música de Joan Alavedra i sota la direcció de Dolors Vilarasau.

Què és Pedra i Sang?
El muntatge és una tragicomèdia musical sobre l'assassinat de l'abat Biure al Monestir durant la missa del gall del 1350. Una tragicomèdia en 13 escenes, un epíleg i una coda, amb un repartiment de 12 actors i actrius, a més del Cor del Poble i el Cor de Monjos.

La història de l'herència dels Saltells, que el pare dóna al Monestir de Sant Cugat quan mor, actua d'eix vertebrador de l'obra i com a desencadenant del crim sacríleg que acabarà comenten el fill Saltells en la persona de l'abat Biure. Així l'obra es centra en el conflicte dels dos personatges protagonistes l'abat Biure i Berenguer de Saltells. L'autor situa aquesta part històrica "dins el Monestir" on també es mou el col·lectiu dels monjos. Aquests actuen com un grup tancat, corporativista -de funcionaris- defensant els seus interessos. Pel que fa al tractament de la història: mentre, el conflicte central és tràgic, els col·lectius dels monjos i del poble s'ho miren amb un distanciament més aviat còmic.

L'obra presenta una alternança d'escenes dramàtiques i còmiques a la manera shakesperiana. Així, una escena de gran tensió dramàtica va precedida o seguida d'una altra de còmica o intranscendent. L'ambient popular, quotidià, es toca amb la tragèdia, la pantomima amb els insults més grollers, la discussió amb la cançó.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ENTRADES

Compra les teves entrades amb descompte a la web del recinte: www.pedraisang.cat

ADREÇA

Pl. Octavia, 1
08172 - Sant Cugat del Vallès

Monestir de Sant Cugat
Pl. Octavia, 1, 08172 Sant Cugat del Vallès

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Punts de Venda:
Compra les teves entrades amb descompte a la web del recinte: www.pedraisang.cat

Compra les teves entrades amb descompte a taquilles

 

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX