3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Maika Makovski - Festival Connexions

Maika Makovski - Festival Connexions

  • Apolo - Barcelona
11€
25%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

CarMenKa és un projecte musical extraordinari que neix de la voluntat de la polièdrica cantant Maika Makovski d'excavar en els seus orígens sanguinis per mitjà de la música i de fer-los coincidir d'una manera excepcional, festiva i intensa a dalt de l'escenari.
Quan el 2014 va emprendre un viatge a Macedònia, el país del seu pare, Maika Makovski va rebre un impacte emocional i cultural molt intens que es va visualitzar, a més del seu disc Chinook Wind (Warner Music, 2016), en un interès profund per la cultura musical macedònia i balcànica en general. El descobriment dels seus ritmes singulars, de la màgia de les seves cançons, de la senzillesa de les seves lletres i de la passió i energia dels seus intèrprets va connectar de manera molt primària, molt instintiva, amb la sensibilitat de Maika Makovski.

D'aquesta ferida artística en neix aquest intent de fer coincidir el nou univers sonor recentment descobert amb els sons populars maternals d'infantesa que, gràcies a l'origen andalús de la seva mare, passen tant pel flamenco com en menor grau per petits records de la música popular balear, on l'artista va residir en la seva infantesa i adolescència.

Aquest concert extraordinari és, doncs, la il·lusió de confrontar els orígens musicals més populars de la cantant: de fer convergir la Maika de caràcter balcànic, rude, intensa i fosca, amb la Maria del Carmen, més festiva i extravertida. O més senzill, conjuntar les cançons de les dues àvies de la Maika: de l'àvia Carmen -del poble sevillà d'Herrera- amb l'àvia Menka -del poble macedoni de Bukovo-, per aconseguir aquest concert extraordinari que és CarMenKa. I per governar aquesta miscel·lània i conduir-la en una mateixa direcció, Maika Makovski confecciona una banda musical versàtil capaç de lidiar amb els estralls folk macedonis, andalusos i balears, i d'assumir l'energia punk que desprèn la seva actitud artística i musical. Una banda que, a més d'experimentats músics nacionals, comptarà amb la presència de músics especialistes escollits per a l'ocasió, vinguts del folk macedoni i andalús.

FITXA TÈCNICA

Intèrprets:Maika Makovski: cantant i guitarres elèctriques
Aleix Puig: violí mandolina i arranjaments
Jovan Milosevski: guitarra flamenca tambura i veu
Vangel Makovski: acordió vents i kaval
Stevce Stojkovski: zurla gajda i kaval
Pece Petreski: tapan
Pau Lligades: contrabaix
Paula Domínguez: cantaora
Jordi Fornells: cantaor

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ADREÇA

Nou de la Rambla, 113
08004 - Barcelona

Apolo
Nou de la Rambla, 113, 08004 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX