3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Homenatge a Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig

Homenatge a Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig

  • Palau Marc - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PRESENTACIÓ LLIBRE 'MIRALLS CREUATS: ROIG/ CAPMANY' A CÀRREC DE L'AUTORA M. ÀNGELS CABRÉ + LECTURA TEXTOS + CLOENDA MUSICAL

Presentació llibre de M. Àngels Cabré +Lectura de textos a càrrec de l'actriu Aina Girbau Canet i cloenda musical amb la cantautora Meritxell Gené

INFORMACIÓ LLIBRE

Si hi ha dues dones que excel·leixen com a escriptores feministes a la literatura catalana de la segona meitat del segle xx, aquestes són Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig, mestre i deixeble, amigues i dues de les veus més clares d'aquells anys de radicals transformacions polítiques i socials.

La primera va tenir la sort de gaudir de la Segona República, però el preu va ser patir la guerra; la segona va néixer en plena postguerra i la Transició va ser l'escenari de la seva efervescència literària. Les dues van morir de càncer el mateix any, el 1991.

Aquest passeig per les seves vides i les seves obres va a la recerca dels territoris que els són comuns, com la ciutat de Barcelona, el teatre, el periodisme, el catalanisme i, evidentment, el feminisme, que les ha convertit en dues baules imprescindibles de la nostra genealogia femenina.



AUTORA

M. Àngels Cabré (Barcelona 1968) és escriptora i crítica literària. Ha publicat una biografia del poeta Gabriel Ferrater, la novel·la El silencio, els llibres de poemes Gran amor i Si se calla el cantor, i els assaigs Leer y escribir en femenino, A contracorriente. Escritoras a la intemperie del siglo XX, Wonderwomen. 35 retratos de mujeres fascinantes i María Luz Morales, pionera del periodismo (2017).

Dirigeix l'Observatori Cultural de Gènere, dedicat a impulsar la igualtat de gènere en la cultura, i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació, entre d'altres els diaris Ara i La Vanguardia.

Llibre: "MIRALLS CREUATS: ROIG/ CAPMANY"

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ADREÇA

La Rambla, 8
08002 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Reserva les invitacions a la web del TR3SC

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX