fb

Històries de ciències: Ruta-visita fotogràfica: les imatges del Raval

Font de Canaletes - Barcelona
 
 
  • Disponible per a socis:
  • FREE
  • BÀSIC
  • PREMIUM

Una Ruta pel Raval sota les càmeres de Francesc Català-Roca, Joan Colom o Xavier Miserachs. Un viatge per la història de la fotografia a Barcelona.

 Una visita a una antiga casa fàbrica actualment immersa en un complicat procés de transformació. Un taller on podrem veure càmeres i fotografies originals del segle XIX i un laboratori on avui es treballa amb procediments històrics. Aquesta activitat serà totes aquestes coses i moltes més. Començarem passejant pel Raval per conèixer els racons de la ciutat relacionats amb la fotografia i veure els espais on els grans fotògrafs han capturat l'essència del barri i han presenciat esdeveniments històrics. La ruta continuarà amb una visita a l'antiga casa-fàbrica Magí Tarruella, construïda l'any 1833 i coneguda com a Can Seixanta. Aquest espai, que ens explica molt bé la història industrial del Raval, ha estat recentment adquirit per l'Ajuntament per transformar-lo en habitatge públic i equipament per activitats veïnals.

Finalment, pujarem al taller del fotògraf Martí Llorens (http://www.factoriaheliografica.com ) on ell mateix ens explicarà què hi fa a Can Seixanta. Veient el laboratori fotogràfic i la biblioteca, ens parlarà sobre les principals tècniques fotogràfiques del segle XIX; com eren aquelles càmeres i les seves òptiques o com es feia un retrat amb la tècnica del daguerreotip. També coneixerem el seu treball vinculat l'urbanisme barceloní i, per acabar la festa, comentarem la jugada amb un refrigeri. Us convidem a gaudir d'aquesta activitat única de més de tres hores d'immersió en el món i la història de la fotografia a Barcelona i al Raval. Activitat organitzada per Històries de Ciència i Factoria Heliográfica. Places restringides.

CONDICIONS

Entrades limitades disponibles a través del web del Tr3sc

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

MÉS INFORMACIÓ
Durada: Tres hores aproximadament

Dates: Dissabte 20 de Maig

Horari: A les 10:30h

Punts de Venda:
Compra les teves entrades a través del web del Tr3sc

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació