fb

Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano

Teatre Romea - Barcelona
 
 
1159 visites
  • Per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

A més de ser un dels pensadors més coneguts de l'antiga Atenes i mestre de Plató, Sòcrates està considerat el pare del pensament occidental. Ell, un savi que no va voler escriure els seus pensaments perquè trobava que tothom n'havia de desenvolupar els seus propis, va ser l'autor d'aquella irònica expressió amb què la humanitat reconeix avui la seva ignorància: «Només sé que no sé res». L'actor Josep Maria Pou dóna vida al pensador, dient un text escrit i dirigit per Mario Gas. Ell s'encarrega d'interpretar un Sòcrates que serà jutjat i condemnat pels seus conciutadans després d'haver denunciat la corrupció a Atenes i haver advertit contra el paper supersticiós i manipulador de la religió oficial. Acusat de menysprear els déus i corrompre la joventut, es va negar a fugir, com li proposaven els seus deixebles, quan va ser condemnat a ingerir una copa de cicuta. I la seva va acabar convertida en una de les morts més famoses de la història.

CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

Entrades amb un 40% de dte: funcions del 12 al 17 d'abril (per compres fetes abans del 13 d'abril)
A partir del 13 d'abril: entrades amb un 20% per a totes les zones (des de 13,6€)

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

MÉS INFORMACIÓ
Autor: Mario Gas i Alberto Iglesias

Director: Mario Gas

Intèrprets:
Josep Maria Pou Carles Canut Borja Espinosa Guillem Motos Amparo Pamplona Ramon Pujol i Pep Molina

Presentació: Exclusiu

Horari Taquilles:
De dimarts a diumenge, de 16.30 h. fins 1 h. abans de començar la funció.

RECOMANACIONS
Susanna
Susanna
5 de d'abril del 2017 a les 13:44h
Lliçó magistral de teatre

Lliçó magistral de teatre i de l'ofici d'actor. Escenografia impecable, que embolcallava la història a la perfecció, i interpretacions esplèndides de tot el repartiment destacant un Josep Maria Pou destilant ofici i talent per tots els porus. Socrates no podia tenir millor representant als nostres dies!!!! El text absolutament vigent i aplicable als nostres dies. Em va encantar que l'avís sobre ús de mòbils, fotos, estossecs i altres s'incorporés al text (malgrat tot, continua havent-hi impresentables que segueixen sense fer cas).

L'únic que em va grinyolar una mica va ser que, al vestíbul del teatre i mentre esperàvem l'obertura de portes de la sala, sonessin com a música ambient els grans èxits d'Spandau Ballet.

Maria Josep
Maria Josep
3 de d'abril del 2017 a les 18:43h
una classe magistral

Una meravella, un text que reflexiona sobre la veritat, la corrupció, la societat, l'esser huma

excel.lent interpretació, els actors estan en estat de gracia

Dolors
Dolors
30 de de març del 2017 a les 14:42h
temes d'ahir i d'avui

Una estona per reflexionar sobre les virtuts i debilitats de l'espècie humana. Josep Maria Pou, molt bé

Ana
Ana
28 de de març del 2017 a les 20:51h
socrates

Obra de tema clàssic sobre la mort de Socrates on es fa referència a tota una serie de conceptes totalment vigents com justicia , democràcia, ètica, moral ...

El treball dels actors magistral. Molt recomanable

Isabel
Isabel
27 de de març del 2017 a les 14:08h
UN JOSP M POU ESPENDID

Fantastica interpretacio d'un gran actor, savi per vivencies i per tants anys de professio que interpreta el paper d'un Socrates de 70 anys (igual que el actor te en l'actualitat) i molt probablement amb qui comparteix pensaments i filosofia.

Una tematica molt actual, malgrat els anys que relata ... la justicia, la honestedat i la democracia, on queden quan el poder politic/economic veu que els seus interesos poden ser questionats ???

La meva admiracio per en Josep Ma Pou

Isabel
Isabel
17 de de març del 2017 a les 17:10h
Poucrates

En una ocasió una persona de teatre va dir-me que quan a la mitja hora d’espectacle estàs pensant en què faràs l’endemà és que l’obra no t’atrapa. I això és el que va passar-me l’altre dia. L’obra és d’un ensopiment total. El text és d’una obvietat a nivell d’ESO i la dramatúrgia no té cap al.licient que enganxi l’atenció de l’espectador. El nombre de badalls per minut al meu voltant va ser d’escàndol.

El text de l’obra és un muntatge fet a base de refregits de textos que parlen de Sòcrates per a lluïment exclusiu del senyor Pou que fa, com ens té habituats, a fer de senyor Pou. I poca cosa més. Llàstima que els seus autors no s’haguessin llegit abans el Timó d’Atenes i tindrien un model de com fer una bona obra de teatre de contingut filosòfic i una bona trama sense que es vegi el llautó. A la del Romea d’ahir només calia canviar el títol i posar-li Poucrates.

Ana Maria
Ana Maria
15 de de març del 2017 a les 16:40h
SOCRATES

Espectacular com sempre el gran Josep Mª Pou sense menysprea la resta de actors, encara que molt antic el tema es actualisim!!!!!!!, a mí s'em va fer curta,Carles Canut i Amparo Pamplona tambe esplendits una obra molt i molt recomanebla.

Antoni
Antoni
14 de de març del 2017 a les 11:22h
CORRECTA

Text que segueix sent molt actual amb bones interpretacions. Com sempre Josep Maria Pou omple l´escenari i també un moment ex-celent de Amparo Pamplona (per el que diu i com ho diu)

Montserrat
Montserrat
13 de de març del 2017 a les 21:45h
Gran Pou!

Lo millor de l'obra és la brillant actuació de Josep Maria Pou, de qui mai en tens prou. Quant als diàlegs, ens ajuden a comprendre el pensament de Sòcrates i, a més, pareix que estan ben documentats, tot i que el filòsof mai plasmés res per escrit. Una peça per reflexionar sobre la "democràcia" grega i les moltes perversions encara vigents avui dia.

rita
rita
13 de de març del 2017 a les 19:05h
Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano

Genial interpretació, un Genial Josep Mª Pou, i tot el conjunt d'actors i per mi un fantàstic vestuari amb una estètica que acabava d'arrodonir la simplicitat de l'escenografia però que alhora semblava que hi estiguessis immerça,molt bona i recomanable, ens fan falta homes com Ell; Quina grandessa devant la mort i honest devant la vida. La vaig disfrutar Moltissim.

Joaquim
Joaquim
13 de de març del 2017 a les 17:55h
SOCRATES

ESPECTACULAR ,una obra mol be traballada ,actors unics ,mol bona interpretacio 

Conxita
Conxita
13 de de març del 2017 a les 16:22h
Molt bona!

Un clàssic amb una vigència actual i futura, si no som capaços de millorar la nostra societat actual.

Acuacions magistrals, i un paper fet a mida per en Josep Mª Pou.

Felicitats!!!

MARIA MONTSERRAT
MARIA MONTSERRAT
13 de de març del 2017 a les 16:01h
MOLT BONA

Molt bon treball dels actors i tema molt interessant

Maria Àngels
Maria Àngels
13 de de març del 2017 a les 15:43h
Sòcrates al segle XXI

Recomano l,obra de teatre Sòcrates per diferents motius... entre d,altres interpretacions magistrals dels actors, posada en escena molt adequada i... per que el tema és d, absoluta actualitat...  Pensar, dialogar... de vegades no està pas ben vist. Gràcies Tr3sc !!

Francesc Xavier
Francesc Xavier
13 de de març del 2017 a les 14:53h
ELS CLÀSSICS SEMPRE AL DIA

No es tracta pròpiament d'un clàssic, perquè l'obra és actual. Si que ho és el tema, i la història en que es basa l'obra, de plena vigència en els temps que estem vivint.

Una magnífica obra interpretada per actors que sempre són garantia de qualitat, començant pel Josep Maria Pou, sense menystenir cap dels seus acompanyants.

Carles Canut, Amparo Pamplona.....

Ester
Ester
13 de de març del 2017 a les 14:02h
Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano.

Ha sigut una representació expléndida! Molt bons actors, començan per Josep Maria Pou, Carles Canaut, Amparo Pamplona i la resta que han fet un acompanyament bonísim a la història.

Sebastian
Sebastian
13 de de març del 2017 a les 13:50h
Un Pou extraordinari

Una obra obligatòria. Sembla mentida que tingui més de 2400 anys d'antiquitat. Sembla dels temps actuals.

Rosa Maria
Rosa Maria
13 de de març del 2017 a les 13:30h
SÓCRATES

L'obra està molt bé, i la interpretació de Josep M. Pou i Carles Canut és espectacular. Tot ha estat genial. Molt recomanable.

Mònica
Mònica
13 de de març del 2017 a les 13:27h
Més de 2000 anys d'actualitat

Immens Josep Maria Pou interpretant Sòcrates. Grans reflexions d'un dels millors filòsofs de la història de la Humanitat, de gran actualitat malgrat tot. Grans secundaris per a un text que, per a segons qui, pot resultat feixuc i que convida a pensar sobre quin és el grau d'evolució de l'ésser humà quan es capaç de repetir conductes que ja es trobaven execrables fa més de 2000 anys.

13 de de març del 2017 a les 13:23h
Sócrates

Vaig disfrutar molt tots traballen de meravella.Molt recomenable

Neus
Neus
23 de de febrer del 2017 a les 15:15h
“Un clàssic molt actual”

Sócrates. (Atenes, 470 aC – ID, 399 aC) Filòsof grec. Tot i que no deixar cap obra escrita ni idees que poden atribuir-se amb seguretat, Sòcrates és una figura capital del pensament antic. La seva reflexió es va centrar l’ésser humà, especialment en l’ètica, i les seves idees van ser els dos pilars sobre els quals descansa la història de la filosofia occidental: Plató, que va ser el seu deixeble directe, i Aristòtil, que era al mateix temps de Plató.

Sòcrates considerava que era indispensable la saviesa per adquirir la virtut, ell sempre defensava la  seva própia ignorància. Li agradava conversar amb la gent i la seva principal preocupació va ser la formació moral del ciutadà. Va ser el primer ciutadà demòcrata condemnat a mort per la pròpia democràcia. Un fet  de l’any 399 abans de Crist, que malauradament, segueix sent avui en dia del tot actual dins la nostra societat.

Ha estat un espectacle d’aquells que en diem rodó, molt ben cuidat i dirigit per Mario Gas, on tots el seus components fan que sigui una proposta molt recomanable i del tot imprescindible.

El text ha estat  creat pel Mario Gas i l’Alberto Iglesias. Basat en textos del seu deixeble Platón i del historiador Diógenes Laercio, s’han centrat sobretot, en el judici i la mort que va patir Sòcrates. És un text que ens parla sobre l’amistat, l’ètica i la moral, però també és una reflexió sobre la vida i la mort. Amb un monòleg final escrit per Mario Gas, increïble que ens ha posat la pell de gallina.

L’escenografia de Paco Azorín és podria dir que és senzilla, austera, però del tot efectiva. Es tracta d’un hemicicle fet de fusta, on es debatrà sobre la vida i pensaments d’un home acusat de haver introduït a la seva pàtria nous Deus i de corrompre a la joventut. Odis i enemistats que  el van portar-lo a ser enjudiciat i condemnat a morir enverinat.

Pel que fa al vestuari m’ha agradat moltíssim. La transformació del clàssic en contemporani, convertint llargues jaquetes en àgils i eficaces túniques gregues, molt característiques del ciutadà comú grec. Peces elaborades en fil i lli de color blanc o crema, uns més desgastats que d’altres.

Les interpretacions han estat totes fantàstiques. Un extraordinari Josep Mª Pou en el seu paper de Sòcrates, on ens demostra de nou, el gran actor que és en la  interpretació de personatges d’una gran personalitat. Al seu costat grans actors com Carles Canut, Amparo Pamplona, Pep Molina i  tres actors més joves, com Ramon Pujol, Guillem Motos i Borja Espinosa han acabat d’arrodonir el repartiment.

“Sé que siempre habrá alguien para pasear a mi lado y denunciar a los corruptos, a aquellos que se llenen los bolsillos…Nunca he dejado de creer en los Hombres. Sed felices y respectuosos…”.

Gran nit de teatre !!!