fb
Vincles vitals - 'La Mare' + 'Camí d'anada i tornada'

Vincles vitals - 'La Mare' + 'Camí d'anada i tornada'

Arts Santa Mònica - Barcelona
 
  (Valoració mitjana: 5)
319 visites
  • Per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

Parlem amb Emma Vilarasau i Montse Barderi sobre dos projectes protagonizats per dones amb grans i intensos vincles emocionals.

Presenta l'acte l'escriptor Xavier SerrahimaLa Mare
(obra en cartell a La Villarroel, protagonitzada per Emma Vilarasau)
Es pot estimar massa un fill, fins al punt de perdre les ganes de viure en el moment en què marxa de casa per viure la seva vida? La mare és una obra directa que parla de la dificultat i el dolor que sent una dona en perdre el seu rol de mare al llarg dels anys. Emma Vilarasau és l'Anne, una mare entregada que ho perd tot menys la capacitat de patir i somniar.

Camí d'anada i tornada
(llibre escrit per Emma Vilarasau i Montse Barderi)
Connecticut, 27 de desembre de 1940. L'Annemarie escriu una carta en què demana ajuda a l'Ella arran de la mort del seu pare. L'Ella viu a l'Índia des de fa algun temps i respon immediatament als precs de la seva amiga, amb qui va fer un viatge de milers de quilòmetres, de Suïssa a Kabul, uns mesos abans amb un Ford de divuit cavalls. Unides per un vincle inexplicable, intens i profund, descobrirem en les seves cartes dues maneres de veure el món i d'entendre la guerra. A Camí d'anada i tornada Emma Vilarasau i Montse Barderi han creat una correspondència entre l'Annemarie Schwarzenbach i l'Ella Maillart inspirada en les seves vides, en un exercici insòlit de creació. Tot un homenatge a les dones a partir dels grans temes: l'antibel·licisme, el sentit del viatge, les relacions íntimes profundes i atípiques, les segones oportunitats... i, especialment, la necessitat de mostrar la pròpia ànima i vèncer la solitud. Una novel·la inspirada en fets reals.

Consulta més informació sobre el llibre aquí

CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

Localitats limitades

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:
Participants a la xerrada:

Emma Vilarasau (Sant Cugat del Vallès 1959). Llicenciada en interpretació per l'Institut del Teatre. Després d'estudiar amb John Strassberg Carlos Gandolfo i Philip Gaultier va estar al Teatre Lliure durant deu anys. Ha participat en més de 40 obres de teatre a més de cinema i sèries televisives. Dels premis rebuts destaquen tres de la crítica teatral de Barcelona tres Butaca el Sant Jordi de cinema l'Extraordinari Ciutat de Sant Cugat millor actriu del WorldFest-Houston Max a millor actriu de teatre i Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Ha estat professora d'interpretació a Esart. Aquest és el seu primer llibre del qual també ha fet l'adaptació teatral.

Montse Barderi (Sabadell 1969). Escriptora periodista i filòsofa especialista en estudis de gènere. Aquest és el seu cinquè llibre. Anteriorment ha publicat novel·la i assaig: Perdre per guanyar Los arcos del agua Marta mira'm... El amor no duele traduït a l'italià romanès i portuguès. Col·labora als mitjans amb articles d'opinió i crítica cultural. Ha estat membre de la junta Filosofia i Gènere de l'UB subdirectora del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPH amb Fina Birulés. És patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal. Una de les seves obres forma part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l'àmbit europeu de ciutats educadores.RECOMANACIONS
Alba
Alba
20 de de gener del 2017 a les 12:25h
PRESENTADOR AMB GANES DE PROTAGONISME

Em va semblar una proposta genial des del primer moment. M'interessen i m'atrauen molt els actes en que puc conèixer una mica mes a persones de diferents mons artístics.

Les dues escriptores van estar disteses i molt comunicatives. El presentador em va possar molt nerviosa, volia ser transgesor i massa protagonista i s'encallava i donava moltes voltes a una mateixa cosa.Jo no vaig anar a l'acte x "ELL", si no per "ELLES" i el seu projecte comú. Tot i que cal dir a favor seu, que va fer alguna bona pregunta i explicació.

Em vaig comprar el llibre i m'està agradant molt. Me'l van signar i no es pot demanar gaire més.

Georgina
Georgina
18 de de gener del 2017 a les 15:15h
llibre

Comparteixo el que han dit les anteriors opinions, el presentador volia fer-ho distès i graciós i va caure en tot just el contrari, tenia ganes de sentir-les a elles. i quan parlàven,una maravella. 

Vaig descobrir la Montse que em va semblar apasionant, com parlava, el què deia i em va atraure tant que he buscat més informació d'ella i, tot i que el llibre ni el coneixia, ni sé res de res, m'han vingut ganes de llegir-me'l. 

l'Emma, aportant la seva visió teatral, i amb una modèstia, discreció i elegància que la fan encara més gran. 

Merce
Merce
18 de de gener del 2017 a les 14:46h
Presentador "2", Emma i Montse "10"

Explico una mica el titol:

- Presentador: Gairebé va monopolitzar la xerrada, i potser sense voler, va treure protagonisme a l'Emma i la Montse, amb preguntes que no venien al cas i treien temps per escoltar-les a elles.

- Emma: Espectacular com sempre amb tot el que fa, tan aviat vaig saber que havia escrit el llibre, el mateix dia que sortia a la venda, em vaig descarrega la versio digital i m'el vaig llegir d'una tirada.

- Montse: El primer que lleigeixo d'ella es aquest llibre, I ara buscaré que mes ha escrit, per llegir-ho, ja que m'agradat molt com escriu.

El llibre m'ha trasmes tot el que hi varem explicar, tal i com els hi vaig poder trasmetra ahir en persona, l'he trobat "ESPECTACULAR"

Sobre l'obra de teatre, estic esperant que arribi el 2 de març (que el dia que tinc entrades) per anar a veure-la i estic segura que sortire encantada com m'ha passat amb totes les obres de l'Emma.

Recomano el llibre al 100%

Maria del Mar
Maria del Mar
18 de de gener del 2017 a les 13:56h
Presentador just, la resta correcte

Aniré per parts:

- Presentador: personalment, m'ha semblat que robava protagonisme a les invitades, sense ser-ne conscient. Estic segura que no ho feia volent però per tal de deixar clar tot el que deia i evitar confusions, donava massa voltes i perdíem temps que podríem haver dedicat a elles.

- Emma i Montse: magnífiques, totes dues. Obertes i disposades a explicar i interactuar. Per això m'hagués agradat que se'ls dediqués més estona, podria haver estat molt més interessant encara interactuar-hi.

- Sobre el llibre: crec que se'ls podria haver fet millors preguntes però ben pensada la barreja entre preguntes del presentador i el públic. Vaig comprar-lo i el llegiré. Al final, poder parlar amb elles, un plaer. M'hagués agradat poder-nos allargar, obrir un col·loqui per a conversar tots plegats.

- Sobre l'obra: entenc que no se'n podia parlar massa per no desvetllar-la però crec que podríem haver-hi dedicat més temps, a l'obra i al teatre en general, a més de dedicar també aquí preguntes a l'actriu.

- L'organització: perfecta, cap queixa!

Maria Luisa
Maria Luisa
18 de de gener del 2017 a les 13:53h
VINCLES

Em va semblar ideal coneixer la nova faceta de l'Emma, que és una de les més actrius preferides, no em perdo mai qualsevol obra o acte que fa.Ja portava el llibre comprat perque me'l signesin, el recomano.