3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Vincles vitals - 'La Mare' + 'Camí d'anada i tornada'

Vincles vitals - 'La Mare' + 'Camí d'anada i tornada'

  • Arts Santa Mònica - Barcelona
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Parlem amb Emma Vilarasau i Montse Barderi sobre dos projectes protagonizats per dones amb grans i intensos vincles emocionals.

Presenta l'acte l'escriptor Xavier Serrahima



La Mare
(obra en cartell a La Villarroel, protagonitzada per Emma Vilarasau)
Es pot estimar massa un fill, fins al punt de perdre les ganes de viure en el moment en què marxa de casa per viure la seva vida? La mare és una obra directa que parla de la dificultat i el dolor que sent una dona en perdre el seu rol de mare al llarg dels anys. Emma Vilarasau és l'Anne, una mare entregada que ho perd tot menys la capacitat de patir i somniar.

Camí d'anada i tornada
(llibre escrit per Emma Vilarasau i Montse Barderi)
Connecticut, 27 de desembre de 1940. L'Annemarie escriu una carta en què demana ajuda a l'Ella arran de la mort del seu pare. L'Ella viu a l'Índia des de fa algun temps i respon immediatament als precs de la seva amiga, amb qui va fer un viatge de milers de quilòmetres, de Suïssa a Kabul, uns mesos abans amb un Ford de divuit cavalls. Unides per un vincle inexplicable, intens i profund, descobrirem en les seves cartes dues maneres de veure el món i d'entendre la guerra. A Camí d'anada i tornada Emma Vilarasau i Montse Barderi han creat una correspondència entre l'Annemarie Schwarzenbach i l'Ella Maillart inspirada en les seves vides, en un exercici insòlit de creació. Tot un homenatge a les dones a partir dels grans temes: l'antibel·licisme, el sentit del viatge, les relacions íntimes profundes i atípiques, les segones oportunitats... i, especialment, la necessitat de mostrar la pròpia ànima i vèncer la solitud. Una novel·la inspirada en fets reals.

Consulta més informació sobre el llibre aquí

FITXA TÈCNICA

Intèrprets:Participants a la xerrada:

Emma Vilarasau (Sant Cugat del Vallès 1959). Llicenciada en interpretació per l'Institut del Teatre. Després d'estudiar amb John Strassberg Carlos Gandolfo i Philip Gaultier va estar al Teatre Lliure durant deu anys. Ha participat en més de 40 obres de teatre a més de cinema i sèries televisives. Dels premis rebuts destaquen tres de la crítica teatral de Barcelona tres Butaca el Sant Jordi de cinema l'Extraordinari Ciutat de Sant Cugat millor actriu del WorldFest-Houston Max a millor actriu de teatre i Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Ha estat professora d'interpretació a Esart. Aquest és el seu primer llibre del qual també ha fet l'adaptació teatral.

Montse Barderi (Sabadell 1969). Escriptora periodista i filòsofa especialista en estudis de gènere. Aquest és el seu cinquè llibre. Anteriorment ha publicat novel·la i assaig: Perdre per guanyar Los arcos del agua Marta mira'm... El amor no duele traduït a l'italià romanès i portuguès. Col·labora als mitjans amb articles d'opinió i crítica cultural. Ha estat membre de la junta Filosofia i Gènere de l'UB subdirectora del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPH amb Fina Birulés. És patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal. Una de les seves obres forma part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l'àmbit europeu de ciutats educadores.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Altres

ADREÇA

La Rambla, 7
08002 - Barcelona

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7, 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Localitats limitades

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX