3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Formatges italians amb vins i caves del Penedès
Formatges italians amb vins i caves del Penedès

Formatges italians amb vins i caves del Penedès

  • Avantatge permanent
  • ESPAI PENEDÈS BARCELONA - Barcelona
23€
19€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Benvinguts al maridatge més italià de l'Espai Penedès! En aquest tast combinarem els magnífics formatges del país dels spaghetti amb deliciosos vins del Penedès! Com creus que ho combinarem? Apunta't i descobreix-ho!

Per tothom és sabut la grandesa i qualitat dels formatges francesos, però, què en sabem dels formatges italians més enllà de la mozzarella? Itàlia, com a país mediterrani, té una varietat de formatges increïble i sovint desconegut. Pràcticament cada regió elabora formatges únics, i són un reflex gastronòmic del lloc on provenen. En aquest maridatge tindrem l'oportunitat de conèixer formatges italians curiosos, i d'explorar el la cultura formatgera del país de la bóta.

Sabeu com es fa la mozzarella? Sabeu què significa pecorino i d'on ve la paraula? Quins són els formatges italians més coneguts arreu del món? En què es diferencia la gorgonzola del roquefort? Tot això i molt més al maridatge més italià de l'Espai Penedès!

Un maridatge dirigit pel somelier de l'Espai Penedès, amb 5 formatges italians i una selecció de vins del Penedès que no et deixarà indiferent.

Cortesia de Xerigots, els formatges italians que tastarem són els següents:

Salvacremasco DOP
És un formatge de vaca, llet crua i pell rentada, produït a Llombardia, Itàlia. Es diferencia d'altres formatges per la seva major complexitat d'aromes i la llarga maduració que té. El seu nom prové de l'ús tradicional de "salvar la llet" de les abundants produccions. Es denomina "cremasco" perquè la zona de Crema sempre ha estat el seu principal lloc de comerç i consum.

Taleggio DOP
Formatge de pasta tova amb pell florida que es produeix a Bèrgram. Desprèn una fragància herbàcia, suau però persistent, de fruites en fermetació, flors i bròquil.

Ricotta d'ovella fumada
Llet crua d'ovella de la raça Sarda que es consumeix fresca. És fumada i curada 3 mesos, resultant en una pasta tova, delicada, compacta i sense escorça. Textura diferent i molt interessant.

Parmesà DOP
El parmesà és un famós formatge italià de pasta dura. Un dels més apreciats a nivell mundial com a "Parmigiano-Reggiano". La seva pell és natural d'un brillant color marró daurat, amb el nom imprès. La pasta d'un atractiu color groc palla presenta una textura granulosa i fràgil que s'endureix a la maduració. El seu aroma és inconfusible i delicat. Gust prolongat amb una multitud de sabors ben definits: panses, fruita seca i vi. El nostre té una curació superior als 24 mesos, per la qual cosa podem començar a trobar olors especiats.

Gorgonzola picant
Formatge italià de taula, de pasta cremosa, fet amb llet pasteuritzada de vaca. En l'elaboració se li afegeix el fong Penicilium Roqueforti perquè així fermenti. Això el converteix en un formatge blau amb una crosta vermella i flonja, de pasta tova. Té floridures verdoses i la seva olor i sabor són forts.

Tots els amants dels formatges i de la gastronomia del país veí, no us ho perdeu! Gaudirem d'aquesta selecció variada i sorprenent de formatges italians, combinats amb 5 vins del Penedès, sempre proposant combinacions diferents i també repassant els clàssics!

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ADREÇA

C/ Muntaner, 21
08011 - Barcelona

ESPAI PENEDÈS BARCELONA
C/ Muntaner, 21, 08011 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX