fb

12è #VisàVisTR3SC amb Carles Xuriguera i Fel Faixedas, presentadors del programa "Glops", i Cava Llopart

Museu Europeu d'Art Modern - Barcelona Ciutat
 
 
179 visites
  • Per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

GLOPS, AMB CARLES XURIGUERA I FEL FAIXEDAS

Els reconeguts actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas han visitat els darrers mesos comarques com el Priorat, l'Empordà, el Penedès, la Conca de Barberà i, al Maresme, Alella. Han entrat a les vinyes i als cellers, han passat la rella tirada pel matxo, o han observant el líquid preciós a través d'un potent microscopi. Durant tretze capítols, amb un ànim plenament divulgador, "Glops" recorre la geografia catalana i descobreix les diferents denominacions d'origen, les varietats de ceps característiques de cada terra, el procés d'elaboració dels millors vins del país i, també, tot el treball, el coneixement i la passió que s'amaga darrere una bona ampolla.

El programa, que dirigeixen els mateixos Xuriguera i Faixedas, vol acostar el món del vi a tothom, ja siguin entesos, encuriosits o, simplement, aquells que fins avui s'ho han mirat un xic de reüll. De manera distesa, amb un punt didàctic i molt sentit de l'humor, cada programa, a través d'un tema central, descobreix les històries que amaga el vi. Són històries humanes lligades a la vinya, al celler, persones que expliquen la seva experiència. Joves que tot just comencen, d'altres que han reinterpretat el celler familiar utilitzant nous mètodes de vinificació, o viticultors molt coneguts i amb una llarga trajectòria. A més, també hi participen aquells que es belluguen entorn d'aquest món fascinant, sommeliers, dissenyadors, cuiners, arquitectes, crítics, científics, músics, molts músics.

Carles Xuriguera i Fel Faixedas, els conductors i directors de "Glops", tot i ser bons coneixedors del món del vi, no exerceixen com a entesos, sinó que són els acompanyants a través dels quals descobrim els secrets de la vinya i el vi. En Carles Xuriguera se centra més en el món de la vinya, mentre que en Fel Faixedas es dedica al producte acabat, quan el vi ja és dins de l'ampolla. Ells satisfan dubtes, aclareixen conceptes o faciliten algun consell.

 

CAVA LLOPART
Agricultura orgànica i tradició familiar

Segons un document escrit en llatí que porta la data de 7 de gener de 1385, Bernat Llopart (o Bernardus Leopardi) va rebre la cessió d'unes vinyes situades a l'actual Heretat de Can Llopart de Subirats. És la primera referència a la vinculació entre els Llopart del Penedès i la viticultura, una relació que s'ha mantingut de manera ininterrompuda fins avui en dia.

Durant segles, la família Llopart va compaginar el conreu dels productes tradicionals de la mediterrània: la vinya, el blat i l'olivera. Va ser a final del segle XVIII, els Llopart decideixen dedicar-se de manera exclusiva a la vitivinicultura, com va succeir de manera generalitzada al Penedès.

L'any 1887 Pere Massana va començar a etiquetar el seu cava amb el nom de la casa pairal que tenia a Subirats, Llopart. Per això, va fer ús d'una etiqueta molt especial, la que encara vesteix totes les ampolles de Llopart. En l'etiqueta es veu una vista panoràmica de la masia Llopart de la Costa i les muntanyes del voltant.

A començament de la dècada de 1950, Pere Llopart i Vilarós va donar un nou impuls a les bodegues. Va contribuir de manera activa a donar a conèixer i a prestigiar els caves artesans, entre els quals Llopart es va consolidar entre els de més qualitat. Així va fer de Llopart l'expressió de l'essència de la terra i unes vinyes.
CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

La proposta inclou: el col·loqui + un tast guiat.
Amb la col·laboració del museu MEAM i la Cooperativa Plana de Vic
Una conversa conduïda pel director del Club TR3SC, Miquel Curanta

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

MÉS INFORMACIÓ
Durada: 1h i 15', aprox.

Presentació: Exclusiu

Dates: Dimarts 25 d'octubre

Horari: A les 19.00h

Punts de Venda: Web TR3SC

RECOMANACIONS
Isabel
Isabel
28 de d'octubre del 2016 a les 09:13h

Hem van agradar molt, són dos personatjes que sempre ho fan passar bé.

JUAN M
JUAN M
26 de d'octubre del 2016 a les 23:05h
ESPLENDID

Molt divertida, entretenida i agradable.

La presentació del CAVA impecable.

Anire al Mams, van fe una bona propaganda

Patrícia
Patrícia
26 de d'octubre del 2016 a les 20:20h
Com sempre....ESPLENDID!!

Genial!divertit!amé! Interessant!...ells "astupendus"i la presentacio dels llopart suuuuper interessant!.Per descomptat...mereix punt i a part les recomanacions!ja estem pensant dia per visitar i gaudir d un bon "Mams"i d una visita a can llopart!nomes em queda dir.....BRAVOOO!I MOLTA MERDA!

Jose Antonio
Jose Antonio
26 de d'octubre del 2016 a les 13:33h
Bon cava i excel·lent ambient

Una trobada molt agradable, amb un tast de cava ben explicat pel representat de Llopart, i molt ben presentat pel moderador i amenitzat per la parella d'actors.

Una bona estona, rient, beven i escoltant moltes anècdotes de tots plegats...

A repetir, enhorabona als organitzadors.

Anna
Anna
26 de d'octubre del 2016 a les 13:03h
Molt bona companyia amb un bon cava

Com sempre, esplèndit! Amb ganes de conèixer el restaurant Mams i seguir el programa Glops acompanyada del cava Llopart.

Gràcies.