3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
12è #VisàVisTR3SC amb Carles Xuriguera i Fel Faixedas, presentadors del programa "Glops", i Cava Llopart
12è #VisàVisTR3SC amb Carles Xuriguera i Fel Faixedas, presentadors del programa "Glops", i Cava Llopart
12è #VisàVisTR3SC amb Carles Xuriguera i Fel Faixedas, presentadors del programa "Glops", i Cava Llopart
12è #VisàVisTR3SC amb Carles Xuriguera i Fel Faixedas, presentadors del programa "Glops", i Cava Llopart

12è #VisàVisTR3SC amb Carles Xuriguera i Fel Faixedas, presentadors del programa "Glops", i Cava Llopart

  • Dimarts 25 d'octubre
  • Museu Europeu d'Art Modern - Barcelona
EXCLUSIU 5€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

GLOPS, AMB CARLES XURIGUERA I FEL FAIXEDAS

Els reconeguts actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas han visitat els darrers mesos comarques com el Priorat, l'Empordà, el Penedès, la Conca de Barberà i, al Maresme, Alella. Han entrat a les vinyes i als cellers, han passat la rella tirada pel matxo, o han observant el líquid preciós a través d'un potent microscopi. Durant tretze capítols, amb un ànim plenament divulgador, "Glops" recorre la geografia catalana i descobreix les diferents denominacions d'origen, les varietats de ceps característiques de cada terra, el procés d'elaboració dels millors vins del país i, també, tot el treball, el coneixement i la passió que s'amaga darrere una bona ampolla.

El programa, que dirigeixen els mateixos Xuriguera i Faixedas, vol acostar el món del vi a tothom, ja siguin entesos, encuriosits o, simplement, aquells que fins avui s'ho han mirat un xic de reüll. De manera distesa, amb un punt didàctic i molt sentit de l'humor, cada programa, a través d'un tema central, descobreix les històries que amaga el vi. Són històries humanes lligades a la vinya, al celler, persones que expliquen la seva experiència. Joves que tot just comencen, d'altres que han reinterpretat el celler familiar utilitzant nous mètodes de vinificació, o viticultors molt coneguts i amb una llarga trajectòria. A més, també hi participen aquells que es belluguen entorn d'aquest món fascinant, sommeliers, dissenyadors, cuiners, arquitectes, crítics, científics, músics, molts músics.

Carles Xuriguera i Fel Faixedas, els conductors i directors de "Glops", tot i ser bons coneixedors del món del vi, no exerceixen com a entesos, sinó que són els acompanyants a través dels quals descobrim els secrets de la vinya i el vi. En Carles Xuriguera se centra més en el món de la vinya, mentre que en Fel Faixedas es dedica al producte acabat, quan el vi ja és dins de l'ampolla. Ells satisfan dubtes, aclareixen conceptes o faciliten algun consell.

 

CAVA LLOPART
Agricultura orgànica i tradició familiar

Segons un document escrit en llatí que porta la data de 7 de gener de 1385, Bernat Llopart (o Bernardus Leopardi) va rebre la cessió d'unes vinyes situades a l'actual Heretat de Can Llopart de Subirats. És la primera referència a la vinculació entre els Llopart del Penedès i la viticultura, una relació que s'ha mantingut de manera ininterrompuda fins avui en dia.

Durant segles, la família Llopart va compaginar el conreu dels productes tradicionals de la mediterrània: la vinya, el blat i l'olivera. Va ser a final del segle XVIII, els Llopart decideixen dedicar-se de manera exclusiva a la vitivinicultura, com va succeir de manera generalitzada al Penedès.

L'any 1887 Pere Massana va començar a etiquetar el seu cava amb el nom de la casa pairal que tenia a Subirats, Llopart. Per això, va fer ús d'una etiqueta molt especial, la que encara vesteix totes les ampolles de Llopart. En l'etiqueta es veu una vista panoràmica de la masia Llopart de la Costa i les muntanyes del voltant.

A començament de la dècada de 1950, Pere Llopart i Vilarós va donar un nou impuls a les bodegues. Va contribuir de manera activa a donar a conèixer i a prestigiar els caves artesans, entre els quals Llopart es va consolidar entre els de més qualitat. Així va fer de Llopart l'expressió de l'essència de la terra i unes vinyes.

FITXA TÈCNICA

Durada1h i 15', aprox.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ENTRADES

Web TR3SC

ADREÇA

C/ Barra de Ferro, 5
08003 - Barcelona

Museu Europeu d'Art Modern
C/ Barra de Ferro, 5, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La proposta inclou: el col·loqui + un tast guiat.
Amb la col·laboració del museu MEAM i la Cooperativa Plana de Vic
Una conversa conduïda pel director del Club TR3SC, Miquel Curanta

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX