fb
L'habitació del nen

L'habitació del nen

Almeria Teatre - Barcelona
 
 
177 visites
  • Per a socis:
  • FREE
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Un home i una dona es lleven il·lusionats per celebrar l'aniversari del seu fill. Des del balcó del menjador contemplen el pis que tenen pensat de comprar, just a l'edifici de davant de casa seva. Aviat començaran una nova vida. El fill s'ha llevat esverat, entre il·lusionat i perplex, incapaç de pair els regals i les atencions que rep. Però un imprevist sacsejarà la vida d'aquest matrimoni i res ja no tornarà a ser igual. L'habitació del nen és una obra inquietant sobre les relacions de parella i l'amor filial. Un drama que divideix lectors i espectadors en dos bàndols irreconciliables fins al final.
CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:
Autor Josep Mª Benet i Jornet
Direcció i dramatúrgia Victor Alvaro

Repartiment
Mare Savina Figueras
Pare Santi Ricart
Nen Guifré Bagés

Escenografia i il·luminació Victor AlGo
Adaptació escenografia Art Coolers
Projeccions i fotografia Pau Savall
Vestuari i caracterització Núria Llunell
Tècnic de funcions Juantxi Fernández
Comunicació i Premsa K de Comunicación
Distribució Lola Armadás
Producció Executiva Savina Figueras
Producció Almeria Teatre i Gataro

Un espectacle de Gataro
Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Durada 75 min
Idioma Català

RECOMANACIONS
Alejandro
Alejandro
3 de d'octubre del 2016 a les 13:14h
INTERESANTE PLANTEAMIENTO

La obra es de aquellas que  no deja al espectador indiferente . Al finalizar cada uno puedo interpretarla a su manera . lo cual no deja de ser un handicap . Con todo me gustó, . pero no os esperéis un argumento comercial . . El niño parecía sacado de la serie Aida

Neus
Neus
3 de d'octubre del 2016 a les 12:32h
“A les tretze de la nit”

Ahir vaig anar a la prèvia de “L'habitació del nen”, una obra de Josep Mª Benet i Jornet, que s’estrena avui dilluns a l’Almeria Teatre.

Sota la direcció de Victor Alvaro, els actors Santi Ricard i Savina Figueras ens interpreten a una parella jova, en Guifré Bagés fa el paper del fill de tots dos, un nen de nou anys.

L'obra que es va estrenar sota la direcció de Sergi Belbel al Teatre Lliure de Gràcia durant l'hivern del 2003, va rebre el Premi Max a la millor obra catalana de l’any.

“L’habitació del nen” és una obra inquietant, una tragèdia, un thriller psicològic. Una història on l’emoció i el misteri ens acompanyen durant tota la representació.

El text és d’aquells que t’atrapa fins al final.

L’escenografia ens escenifica l’habitació d’un nen. Es completa incloent-hi objectes materials i no materials, com la il·luminació i els efectes visuals, sonors i audiovisuals, incloent veus en off i tota mena de sons i efectes especials del tot importants per aquest muntatge.

Tota l’acció transcorre dins d’aquesta habitació.

Les obres teatrals de Josep M. Benet i Jornet estan marcades per un interès en l’experiència polifacètica de la mirada i el paper del perspectivisme dins el terreny teatral. Amb Bernet i Jornet lo previsible es converteix moltes vegades en imprevisible. Li agrada barrejar l’espai i el temps i fer-nos viatjar a través de mons i espais misteriosos. A “L’habitació del nen” Benet i Jornet confronta dues realitats. Els espectadors com si es tractés d’una muntanya russa, no sabem quin dels dos està en possessió de la veritat. Un final sorprenent del que jo en vaig treure una lectura totalment diferent de la del meu company.

A “L’habitació del nen” se’ns planteja dues mirades totalment diferents sobre la vida i l’acceptació de la mort. L’acceptació tal qual els fets (de la mare), i el desig de la immortalitat i l’anhel de prolongar la vida, projectar-se mes enllà d'allò que és quotidià, mundà o concret ocasionat per un sentiment on la culpa pot fer-nos veure la realitat des d’un altre perspectiva (del pare).

Un plantejament que ens fa reflexionar sobre com cadascun de nosaltres veu o s’enfronta a la pèrdua. Uns des d’una perspectiva positiva i d’altres des d’una perspectiva negativa.

“L’habitació del nen “ ens fa pensar sobretot sobre quin és el sentit de la vida, i intentar fer-nos entendre la manera que tenen algunes persones de voler trobar-li algun sentit.

Us la recomano.

VALORACIÓ: ***1/2