fb
Les alegres casades de Windsor - Temporada Alta

Les alegres casades de Windsor - Temporada Alta

La Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles - Banyoles
 
 
  • Disponible per a socis:
  • FREE
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Per encàrrec de la reina Isabel, Shakespeare va escriure una divertida comèdia a l'entorn de la figura de Falstaff. Marc Rosich, que torna a dirigir la companyia Parking Shakespeare després de l'èxit de la seva versió de Woyzeck, ha fet del text un trepidat vodevil de ritme vertiginós.

Tot plegat ambientat en un resort estiuenc freqüentat per ociosos anglesos de classe mitjana. El paisatge perfecte perquè les molt burgueses senyores Ford i Page alliçonen a l'hedonista Falstaff, sempre darrera d'una faldilla amb cames. Però Rosich no vol ser del tot cruel amb ell i recordarà la saviesa del personatge a Enric IV.
RECOMANACIONS
Un poquito feo
Un poquito feo
11 de de setembre del 2016 a les 00:29h
Alegre adaptació

Esborrajada, còmplice, lúdica i simpàtica adaptació d'un original que no és precíssament una de les grans obres de Shakespeare (sembla que va ser un encàrrec de la Reina a qui li agradava el personatge de Falstaff). Els Parking Shakespeare i Marc Rosich han fet una adaptació que incorpora bones idees, com les confusions lingüístiques (corre-truita, excrecència per excel·lència) i uns personatges delirantment còmics, la classealta ridícula i desfasada amb la seva pose, els altres, d'un cutre i lletjor exagerada, un seductor de pega i una "dama" més aviat treta d'un reality de T5. Gran treball coral dels intèrprets, que es presten absolutament a la farsa, amb uns registrs que encaixen perfectament a l'espai. Potser a un teatre, els trobaríem massa histriònics i exagerats. 
L'única i petita pega és el seu èxit. Més de 500 persones en un espai a l'aire lliure (el Parc del Nord) fa que a estones, si no estàs relativament a prop de "l'escenari" no arribi la veu dels actors. 
En fi, una nova prova de que Shakespeare no és només una figura a un pedestal acadèmic, sinó que té de tot i és per a tothom. Almenys aquesta obra es prestava a la frescor i ironia que la companyia ha sabut trobar. I si a estones es fa un pèl repetitiva, és que l'original ho és encara més.