fb
Club de lectura: Estimades Zambrano

Club de lectura: Estimades Zambrano

Espai Cultura Abacus Balmes - Barcelona
 
 
186 visites
  • Per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

CLUB DE LECTURA SOBRE ESTIMADES ZAMBRANO AMB MERCÈ FORADADA

La filòsofa María Zambrano i l'Araceli, germana i companya vital, mantenen en aquesta novel·la epistolar una relació que fa aflorar la seva memòria: la infantesa i la primera joventut plenes de promeses, alguns amors i molts desamors, l'efervescència del Madrid republicà i l'horror de la guerra que els va destruir els somnis, el dur periple per Europa i el Carib, la noblesa i la mesquinesa de la vocació filosòfica¿ A través de les experiències i les idees que transmeten les seves paraules, robades a la intimitat, ens fan còmplices dels esforços valents i sincers per explicar-se i per entendre's. <

Són unes cartes amb una gran dimensió personal i literària que defineixen i fan créixer dos personatges amb molta força i alhora vulnerables. Estimades Zambrano és una novel·la molt documentada i amb molta recreació lliure, que revela la vida de dues germanes singulars i el pensament de la filòsofa, altament original i encara més singular per a qui vol descobrir-la. Malgrat la quantitat i la qualitat dels estudis erudits sobres les idees i les aportacions filosòfiques de María Zambrano, continua sent encara massa desconeguda, és poca cosa més que el nom que rubrica una cita, sovint hermètica i confusa.

CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

RECOMANACIONS
Margarita
Margarita
3 de de febrer del 2017 a les 17:12h
Estimades Zambrano

Tant l'escriptora com el editor. MOLT BE.

Ens vam quedar molt sorpresos, tant ells com nosaltres de la manca de un moderador/a que conduís l'activitat, i que com molt be diu la Maria Mercedes, no es el primer cop que passa ( apart del  canvi de llibre sense avisar) .  No sabem per quin motiu  es, si per la manca  de coordinació, de personal, o be de algun altre problema.

El que es cert es que això fa que un "club de lectura" que va començar amb un nivell altíssim, tant per part de la  moderadora con per la empenta que li donava aquest Club de Cultura i que va motivar i entusiasmar a bastants lectors, cada cop hi hagi menys participants i mes desmotivats. Semble certament que es deixi morir aquesta activitat que considerem es important i interessant. 

Tot això fa que cada cop hi hagi menys participants i mes desmotivats. 

Angeles
Angeles
3 de de febrer del 2017 a les 16:38h
Estimades Zambrano

Precioso. Una joya. No hay que pererselo.

Maria Mercedes
Maria Mercedes
3 de de febrer del 2017 a les 13:10h
falta d'organiçació

La charrada va está mol be, la esctitora mol interesant i el editor tambè.

El que molta pena es que un Club de Cultura no cuide aquets actes, i esteu dreixant morit aquesta activitat.

Ahir l'escritora es va trobar sense moderador per part de TR3SC  (no es la primera vegada).

El llibre anteriors va canviar, sense avisar a las persones que se habian apuntat per "La Rabia", es van trobar que era un altre i van marxar enfadats.