fb

Katastrophe

Teatre Lliure de Montjuïc - Barcelona
 
 
  • Per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Quatre performers, onze maquetes i centenars d'ossets de goma conformen el món on es desenvolupa Katastrophe: una faula idiota sobre la civilització humana, centrada en les catàstrofes. En aquest marc, els ossets patiran terratrèmols, marees negres, guerres i exterminis. Tot això realitzat en viu a través d'experiments químics i accions subversives. Emmarcant l'espai, tres grans pantalles submergeixen l'espectador en aquest món pop de caos, joc i destrucció. Katastrophe es nodreix del llenguatge escènic que defineix l'Agrupació Señor Serrano: performance, dansa, teatre físic, vídeo en escena i tecnologia interactiva.
CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:

Creadors i performers Diego Anido / Jofre Carabén / Àlex Serrano / Jordi Soler / Pau Palacios a

plicació interactiva de vídeo Martí Sánchez-Fibla / vídeos Josep Maria Marimon / màscares Silvia Delagneau / assessor d'il·luminació Alex Aviñoa / assessora científica Irene Lapuente (la Mandarina de Newton) / música Roger Costa (temes Gummies Spaces i Metals) / veu Susanna Abellán (Gummies) / assessor del projecte Víctor Molina

ajudant de direcció i producció executiva Barbara Bloin

agraïments Erin Adrià Martí Irene Capdevila Pia Mazuela Massimo Vesco Ewa Gleisner Gigi Piana Rosa Pozuelo Marta Galán Julien Bouffier Franck Bouchard Pablo Rega i Raquel Regueira

coproducció Agrupación Señor Serrano i Festival Hybrides de Montpellier

amb la col·laboració del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) de la Generalitat de Catalunya i de l'INAEM - Ministerio de Educación Cultura y Deporte de España.

amb el suport del Centre National des Écritures du Spectacle (La Chartreuse) d'Avinyó l'Stalker Teatro de Torí el Programme Odyssée ¿ ACCR Ministère de la Culture et de la Communication de França i la Sala BeckettHorari Taquilles:
Feiners de 18 a 21 h. Dissabtes, diumenges i festius, de 16 a 18 h. Els dies de preu reduït no s'aplica descompte

RECOMANACIONS
Un poquito feo
Un poquito feo
25 de de setembre del 2016 a les 08:56h
Tècnicament impactant però freda a l'hora de transmetre

Hi ha propostes tan, tan modernes que no entens res i creus que ha estat una presa de pèl o un exercici onanista per a satisfacció dels intèrprets. NO és el cas, en absolut, però el final, sí. T'has de limitar a repetir el que diuen els mateixos creadors o altres persones "enteses" si no vols quedar com algú amb poca sensibilitat.Els Sr. Serrano venen avalats per preimis i reconeixement internacional i amb molt de "hype". Una d'aquelles propostes obligatòries i que han d'agradar sí o sí.

El que veiem és una performance totalrment basada en la tecnologia i sense gairebé estructura narrativa (sort del programa de mà per a entendre què estàs veient). Una feina molt gran al darrere de coordinació i preparació exhaustiva d'uns vuit experiments físico-químics aplicats a maquetes que exemplifiquen tota una sèrie de catàstrofes naturals o humanes (inudació, vessament de petroli, atemptats -curiosament l'únic on no han mostrat cap mort dels ossets-, terratrèmol...) Una pantalla gegant ens permet veure aquestes seqüències amb un perfecte treball d'edició de vídeo en directe i música electrònica. Pel mig, uns rètols ens expliquen massa superficialment que al final, la reacció és que els ossets que primer estaven allà acaben girant-se en contra dels altres i els culpen de les seves desgràcies. No hi ha res com a algú a qui culpar. Aquesta part és la que jo he trobat més interessant, així com les declaracions de polítics on els subtítols ficticis anaven en aquesta ´línia: què fàcil som de manipular, com ens empassen les tergiversacions disfressades de veritat. 

Al final, s'agraeix, permeten que t'acostis a les maquetes, t'expliquen l'experiment que no ha sortit bé.

Bé, massa modern per mi, supsoo. Tot el que he llegit és meravellós, però m'hagués agradat sentir-ho (personalment).