3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Cicle Tot sobre William Faulkner

Cicle Tot sobre William Faulkner

  • Dimecres 13 de gener
  • Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

TOT SOBRE WILLIAM FAULKNER
A càrrec de Teresa Requena, professora de Literatura dels Estats Units a la UB des del 1995.

Tot sobre... és un cicle de trobades literàries dedicades a descobrir figures de la literatura universal de tots els temps, de la mà d'especialitzats en el món editorial i periodístic. A partir d'un llibre en concret, analitzem la vida del personatge.

Llibre: La ciutat
Autor: William Faulkner
Editorial: Edicions de 1984

William Cuthbert Faulkner (1897 - 1962) fou un escriptor i guionista estadounidenc guardonat amb el Premi Nobel de Literatura l'any 1949. Entre el 1919 i el 1921, inicià les seves col·laboracions en diferents revistes de l'estat de Mississipí, on publicà els seus primers poemes, que posteriorment recollí en el seu primer llibre, The Marble faun (1924).

Expulsat de l'oficina de correus on treballava, el 1925 anà a viure a Nova Orleans per fer-hi de periodista i escriure una part de la seva primera novel·la, A Soldier's pay (1926). Aquesta obra va anar seguida, entre d'altres, de Mosquitoes (1927); The Sound and the Fury (1929), As I Lay Dying (1930); Light in August (1932); Absalom, Absalom! (1936); The Unvanquished (1938); A fable (1954), guardonada amb el Premi Pulitzer a la millor obra de ficció l'any 1955; The Town (1957); The Mansion (1959), i The Reivers (1962), premiada també amb el Pulitzer l'any 1963.

Així mateix, va destacar per la seva gran col·lecció d'històries curtes. Bona part de les seves obres estan ambientades en un territori fictici, el comtat de Yoknapatawpha, a Mississipi. Com altres autors prolífics, va patir enveges i va ser considerat el rival estilístic d'Ernest Hemingway. Es tracta, probablement, de l'únic modernista americà de la dècada del 1930, seguint la tradició experimental d'escriptors europeus com James Joyce, Virginia Woolf i Marcel Proust, i és conegut pel seu ús de tècniques literàries innovadores, com el monòleg interior, la inclusió de múltiples narradors o punts de vista i salts en el temps dins de la narració.

 

FITXA TÈCNICA

Durada1h i 30', aprox
Editorial: Edicions de 1984

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ENTRADES

WEB TR3SC

ADREÇA

C/Canuda, 6
08002 - Barcelona

Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès
C/Canuda, 6 , 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

T'esperem, el proper dimecres 13 de gener a la Sala Sagarra de l'Ateneu Barcelonès, per parlar sobre la vida d'aquest prolifer escriptor.
Places limitades.
Llibres disponibles a la venda, el mateix dia de l'acte

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX