3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Nico Roig

Nico Roig

  • El Dau - Mataró
EXHAURIT
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS

Reserva les teves entrades amb avantatge i paga a taquilla

Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Nico Roig (Barcelona, 1976) comença a compondre les primeres melodies als vuit anys amb un teclat Casio, que aviat substitueix per una guitarra i una gravadora Fostex de quatre pistes. Després de molts anys d'estudi musical, flirteja amb el jazz, la música clàssica contemporània i la improvisació a la recerca d'un llenguatge propi. El 2000 deixa Barcelona per instal·lar-se a Brussel·les, on desenvolupa nombrosos projectes, com Os Meus Shorts ¿amb què és seleccionat finalista com a compositor i guitarrista de la International Guitar Award de Dresde, Alemanya (2006)¿ i The Crappy Mini Band ¿amb qui ja prepara un tercer àlbum i ha realitzat gires al Japó, els Països Baixos, Itàlia i Espanya¿.

Al marge dels nombrosos concerts, produccions teatrals i altres col·laboracions que desenvolupa des de Bèlgica, Nico Roig comença a compondre cançons en català per a un projecte que pren el nom de S'Acobla i que, per als concerts a l'estranger, acompanya amb la projecció de subtítols perquè el públic entengui les lletres originals. Tot i el reconeixement del projecte per part del públic belga, Roig comença a emprendre un subtil retorn a Catalunya, com a guitarrista i arranjador, col·laborant amb músics com Agustí Fernández, Raül Fernández (Refree), Oriol Roca, Xavi Lloses i el Quartet Brossa; Maria Monferrer, de Ten Thousand Islands (per a qui arranja i interpreta el repertori de Nick Drake que es presenta al cicle Binomis, al CaixaFòrum); el poeta Josep Pedrals i el director teatral Àlex Serrano.

El músic i productor Pau Vallvé, entre la nombrosíssima producció de Nico Roig s'enamora d'unes cançons gravades a casa, el vessant més discret. És així com neix la voluntat de publicar un disc amb el segell Amniòtic Records.

Tonada del genoma humà és un disc que parteix de la guitarra i la veu, com a fils conductors sobre els quals cada cançó troba intuïtivament el seu propi acompanyament musical. El procés de composició és íntim, ja que són cançons que Roig escriu per a ell mateix o per als més propers, i que només finalitza quan Amniòtic Records confirma la seva publicació. L'enregistrament és casolà, gravant tot sol la veu i la major part dels instruments, i amb les col·laboracions d'honor d'alguns amics com el mateix Pau Vallvé, Refree, Giovanni di Domenico, Laurent Blondieu o l'il·lustrador Marc Torrent, a qui encarrega el disseny de portada. El títol del disc sorgeix de les mateixes melodies que el componen, totes senzilles i essencials, com si tots les portéssim inscrites a la genètica del nostre ADN. Són cançons que parlen de temes universals i que ens sembla que coneixem des de sempre.

FITXA TÈCNICA

Any2011

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Cançó d'autor

ENTRADES

Reserva web del TR3SC i pagament a taquilles

ADREÇA

C. D'En Pujol, 26
08301 - Mataró

El Dau
C. D'En Pujol, 26, 08301 Mataró

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX