3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Círcol Catòlic de Badalona

Círcol Catòlic de Badalona

  • Avantatge permanent
  • Círcol Catòlic Badalona - Badalona
diversos
REDUÏT
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS

Reserva les teves
entrades a taquilla

Més informació

DESCRIPCIÓ

El Círcol de Badalona és una entitat cultural, lúdica i esportiva de Badalona. És una de les entitats amb més història de la ciutat i ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi el 2004 i la Venus de Badalona el 2005.

L'entitat va ser fundada el 19 de març de 1879. Durant les primeres dècades de la història del Círcol se seguí amb una labor catòlica i evangelitzant també s'organitzaren certàmens literaris en els quals participaren reconeguts escriptors i poetes de la literatura catalana i local com Jacint Verdaguer, Gaietà Soler o el doctor Baldomer Solà entre d'altres. El primer certamen literari s'organitzà l'11 d'abril de 1898 i els primers Jocs Florals l'any 1915.

L'entitat nasqué com una associació religiosa, però també cultural i recreativa. Ben aviat es crearen seccions esportives, d'esbarjo o artístiques. La secció dramàtica del Círcol, fou creada el mateix any que l'entitat. Les primeres representacions d'aquesta secció eren de caràcter catòlic però amb el pas del temps, la dramàtica del Círcol va anar agafant un notable relleu en l'espai d'oci de la ciutat. La incorporació de la popular obra de Josep Maria Folch i Torres a finals dels anys vint, "Els Pastorets o l'adveniment de l'infant Jesús" ha marcat des de llavors una tradició per moltes famílies badalonines que assisteixen cada any, per Nadal, Sant Esteve o la diada de Reis al Círcol.

Amb el pas del temps les obres van anar modulant-se als nous temps i nous corrents dramàtics sense deixar de representar les obres de caire religiós. Des de l'any 1981 el Círcol organitza el Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Badalona, Premi Enric Borràs. Actualment la secció de teatre la formen uns 50 actors i actrius tots ells amateurs i representen al voltant de cinc obres cada temporada. La secció col·labora amb el centre d'arts escèniques de Badalona cada any en el muntatge d'una obra de teatre amb totes les Entitats amateurs de Badalona, així mateix en les festes de Sant Anastasi co-patró de la ciutat col·labora en la passada del Sant amb la representació del "Ball del Baró".


Si voleu rebre la seva programació poder sol·licitar-la enviant un mail a elcircol@gmail.com o contactar directament a través del 933 844 556.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Altres

ENTRADES

Taquilles

ADREÇA

Sant Anastasi, 2
08911 - Badalona

Círcol Catòlic Badalona
Sant Anastasi, 2, 08911 Badalona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
Tots els dimecres i dijous de 7 a 8 del vespre
El dia de l'espectacle: una hora abans


Punts de Venda: Taquilles


Promoció vàlida per un soci + acompanyant

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX