3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Grup de lectura Club TR3SC: Un hotel a la costa, Nancy Johnstone

Grup de lectura Club TR3SC: Un hotel a la costa, Nancy Johnstone

  • 8 de maig
  • Espai Cultura Abacus Balmes - Barcelona
exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

L'any 1934, la jove i inquieta Nancy Johnstone i el seu marit, Archie Johnstone, van decidir fer un canvi de vida radical i abandonar Londres per construir un hotel a Tossa de Mar. Eren temps de descoberta d'un paisatge i d'un país, però aviat l'interès turístic dels hostes anglesos va donar pas a la visita de corresponsals de guerra, de poetes i pintors simpatitzants amb la causa republicana o de personalitats britàniques que visitaven Catalunya.

L'esclat de la guerra i els seus estralls van trencar per sempre aquell paradís blau, i els Johnstone van saber reaccionar a les noves circumstàncies. Un hotel a la costa és moltes coses alhora: una crònica de la Costa Brava durant la República i la Guerra Civil, un dietari d'urgència de la desfeta republicana i un recull inèdit de peripècies quotidianes que abracen des de la transformació de l'hotel en una colònia humanitària per a nens refugiats fins al pas per la frontera francesa i l'arribada al camp de concentració de Les Haras. En les dramàtiques circumstàncies de la retirada, els Johnstone no van abandonar mai els «seus» trenta nens.

Nancy Johnstone (Bath, 1906-?) va viure a Tossa de Mar des de l'octubre del 1934 fins al gener del 1939. Acabada la guerra, i després d'uns quants mesos de treball humanitari als camps de concentració del sud de França, es va traslladar a Cuernavaca, Mèxic. A més dels seus dos llibres sobre l'experiència viscuda a Tossa de Mar, Hotel in Spain i Hotel in flight ¿que Tusquets Editors aplega en un sol volum, en l'edició i traducció de Miquel Berga¿, va escriure dos llibres ambientats a Mèxic: Sombreros are becoming i Temperate zone. A partir del gener del 1950 es perd el rastre de la seva vida. Testimoni directe de la societat catalana abans i durant la guerra, a Un hotel a la costa Nancy Johnstone va saber trenar amb una prosa fresca un relat extraordinari i viu, misteriosament oblidat, que publiquem ara per primer cop en català.

FITXA TÈCNICA

AutoriaNancy Johnstone
Durada1h
Editorial:TusquetsPàgines: 416

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Grup de lectura

ENTRADES

Web TR3SC

ADREÇA

C/ Balmes, 163
08008 - Barcelona

Espai Cultura Abacus Balmes
C/ Balmes, 163, 08008 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

*Cal inscriure's per poder assistir-hi.

*Places limitades.

*És imprescindible, per assistir a les sessions, haver llegit prèviament els llibres proposats.

*Una sessió mensual, els dimarts de cada mes.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX