3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Grup de lectura Club TR3SC: El festí de Babette, Isak Dinesen

Grup de lectura Club TR3SC: El festí de Babette, Isak Dinesen

  • 10 d'abril
  • Espai Cultura Abacus Balmes - Barcelona
exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Un artista pot renunciar al luxe i als diners, però no li demaneu mai que renunciï a expressar el seu talent. Aquest relat, fins ara inèdit en català, va inspirar la pel·lícula de Gabriel Axel que el 1987 va obtenir l'Òscar a la millor pel·lícula estrangera.

En un poblet de pescadors de la costa noruega, una comunitat luterana viu aïllada del món seguint els estrictes principis morals del seu pastor, als quals els creients es mantenen rigorosament fidels fins i tot després de la mort del mestre, ja que les seves dues filles s'esforcen a mantenir ben viu el seu record. Un dia, les dues germanes reben una carta en què un amic de la família els demana que acullin a casa una jove francesa, Babette, que fuig d'un passat turbulent, i que, per no resultar una càrrega, es podria ocupar de les feines de casa. Durant catorze anys, la minyona treballa per a les dues germanes i els membres de la comunitat, sense suscitar mai cap queixa. Fins que, coincidint amb el centenari del naixement del pastor, els demana que li permetin d'agrair-los la seva hospitalitat oferint-los un banquet que, de segur, no oblidaran mai...

Isak Dinesen és el pseudònim de l'escriptora danesa Karen Blixen (1885-1962). Pertanyent a família aristocràtica, es va educar en prestigioses escoles suïsses i es casà amb un cosí llunyà, el baró Blixen-Finecke, amb el qual va marxar a Kenya. Allà va regentar una plantació de cafè, experiència a partir de la qual va escriure el seu llibre més conegut, Memòries d'Àfrica (1937). És autora de dues novel·les, però el gruix de la seva obra són narracions: Set contes gòtics (1934), Contes d'hivern (1942) i Skæbneanekdoter (`Anècdotes del destí', 1955), entre d'altes. Amb un estil senzill d'una gran eficàcia narrativa, els seus relats tenen com a eix central la idea del destí i la necessitat d'acceptar-lo.

FITXA TÈCNICA

AutoriaIsak Dinesen
Durada1h
Editorial: Viena edicions (català); Nórdica libros (castellà)Pàgines: 80

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Grup de lectura

ENTRADES

Web TR3SC

ADREÇA

C/ Balmes, 163
08008 - Barcelona

Espai Cultura Abacus Balmes
C/ Balmes, 163, 08008 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

*Cal inscriure's per poder assistir-hi.

*Places limitades.

*És imprescindible, per assistir a les sessions, haver llegit prèviament els llibres proposats.

*Una sessió mensual, els dimarts de cada mes.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX