COMPARTEIX

El Mercat de Nadal del Llibre va fer un salt important l’any passat. Després d’un exitós primer assaig -amb socis del TR3SC-, la segona edició va créixer en assistència de públics i autors; d’activitats i de propostes vinculades a la literatura.

Però al TR3SC som dels que ens creiem allò de “una flor no fa estiu” o “un floc de neu no fa hivern” i ens vam marcar el repte de consolidar el Mercat de Nadal del Llibre. I per fer-ho, havia de ser de la mà dels principals implicats en món literari.

Per aquest motiu, l’edició d’enguany del Mercat de Nadal del Llibre és més oberta, àmplia i ambiciosa que mai. En números es diu fàcil: més de 100 autors convidats i 60 activitats literàries, però hi ha altres dades que també són importants. Hem convidat a participar d’aquesta festa el Gremi de Llibreters; el d’editors i el d’escriptors en llengua catalana. També tenim la complicitat de les biblioteques i hem convidat els amics Litterarum que ens faran un tastet d’una de les fires més singulars que es fan al país.

Foto de família de l'acte de presentació del tercer Mercat de Nadal del Llibre

Així doncs, amb una edició més oberta i ambiciosa, el Mercat de Nadal del Llibre camina cap a l’objectiu de convertir-se en aquell “Sant Jordi d’hivern” del qual parlaven alguns mitjans l’any passat.

Òbviament, no pretenem suplantar un dels dies més bonics de l’any però sí que volem reviure l’esperit d’una diada plena de llibres, autors i d’activitats culturals al voltant de la literatura en el segon moment de l’any en què més llibres es venen però menys se’n parla. Si podem aconseguir que se’n parli cada vegada més, ja ens donarem per satisfets. 

 

Per Miquel Curanta, director del TR3SC


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES