COMPARTEIX

8 DE NOVEMBRE DEL 2016 per TRESC

Avui fa 25 anys que Montserrat Roig ens va deixar. Dins del seu llegat literari, trobem un gran ventall d’obres que van des dels llibres de relats fins al teatre, passant per la biografia, la novel·la o l’assaig. Molt més coneguda és la seva faceta periodística, que sempre va exercir des d’un punt de vista crític i transformador, amb una voluntat de recuperació de la memòria històrica del país. Avui volem recordar-la amb aquests tres llibres; tres obres que fan un repàs de la seva fascinant història que es va veure dissortadament trencada per la malaltia a l’edat de 41 anys.

 

'Amb uns altres ulls. La biografia de Montserrat Roig'
de Betsabé Garcia

L’única biografia autoritzada per la família de Montserrat Roig, que disposa de contingut inèdit del fons personals de l’autora.

 

 

 

 

 

'Montserrat Roig. La memòria viva'
d'Aina Torres
Un homenatge a l’escriptora a través del feminisme, el periodisme i la memòria històrica, explicat per la periodista Aina Torres però també per persones que van compartir la vida amb Roig.

 

 

 

 

'Montserrat Roig. Diari d’uns anys (1975-1981)'
a cura de Quim Torra
Una selecció d’articles que Montserrat Roig va publicar, en català, durant aquest període, que ens deixa una imatge viva del temps de la transició.

 

 

 

 

 

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES