COMPARTEIX

21 DE SETEMBRE DEL 2016 per TRESC

L'il·lusionista madrileny que ha triomfat arreu del món arriba a Barcelona amb el seu nou espectacle 'Palabra de Mago', que pots anar a veure amb avantatge TR3SC. Després de fer-se conegut per ser el mag de Disney Channel tant a Espanya com a Portugal, Jorge Blass ha demostrat ser un mag polifacètic que s'adapta als nous temps, tant és així que un dels il·lusionistes més reconeguts a nivell mundial li ha comprat un dels seus trucs de màgia. Així ens ho ha explicat ell mateix:

Què és el que et va despertar la curiositat per la màgia?

Sempre m’ha encantat el que generes al públic, quan comences a aprendre màgia et sorprenen les reaccions de la gent. La màgia no està ni en el truc ni en el mag, està en la mirada d’un espectador il·lusionat. 

Quan vas créixer una mica, vas començar a anar a l’Escola de Màgia de l’Ana Tamariz. Com és anar a una escola de màgia? Què et va aportar aquesta experiència?

L’escola de l’Ana és sensacional ja que el seu pare, Juan Tamariz, és qui va dissenyar el programa. Quan jo vaig començar només hi havia cursos de 5 setmanes. Ara duren 3 anys, com una diplomatura! És molt millor aprendre en escoles, amb mestres, o mitjançant llibres que a Internet amb Youtube. És fonamental aprendre de forma ordenada. 

En qui et fixaves quan vas començar en el món de l’il·lusionisme?

Tamariz, Pepe Carroll, Magic Andreu, David Copperfield, etc.

Hi ha un moment en què comences a moure’t fora d’Espanya. És diferent la màgia que es fa aquí de la que es fa fora de les nostres fronteres?

És molt diferent. A Espanya hem tingut grans corrents màgiques, com Arturo Ascanio o Frakson. Els mags espanyols hem cuidat molt l’estructura de la nostra màgia, tenim bases sòlides i la gran sort de comptar amb mestres com Tamariz que han sabut transmetre-ho a les generacions posteriors.

David Copperfield es va interessar per un dels teus trucs més espectaculars. Com ha estat tractar amb un dels grans il·lusionistes a nivell mundial?

Molt emocionant. Recordo perfectament la primera trucada telefònica i com de sobte em posava vermell parlant amb el mag més cèlebre dels nostres temps. Ha estat un regal poder treballar amb ell i ara mateix ser el seu amic.

Actualment, la màgia viu un bon moment en el nostre país?

Sens dubte, els teatres s’omplen i cada vegada hi ha més espectacles i programes de TV de màgia. A Espanya ara mateix hi ha una eclosió de màgia.

Quin és el truc més difícil que has fet al llarg de la teva carrera?

L’escapament del maleter d’un cotxe que estava a punt de ser triturat per una màquina. Va sortir bé, però no tornaré a fer-lo!

Hi ha límits per la màgia?

Només els que tingui la teva imaginació. 

Com et prepares pels teus espectacles?

Surto a córrer a diari perquè necessito molta resistència, menjo bé, dieta mediterrània, i intento estar a l’última del que succeeix en el món de la màgia i la tecnologia.

Quins trucs són amb els que t’agrada més sorprendre al públic?

La màgia interactiva, que passa a les seves mans. A ‘Palabra de mago’ fem un joc amb 4 cartes que es resol a les mans dels espectadors. Utilitzem 3.000 cartes per funció, i és molt memorable.

Estrenes espectacle a Barcelona, ‘Palabra de mago’. Ens podem fiar de la vostra paraula?

Els mags som tramposos honestos, sempre avisem que “enganyarem” els teus sentits i la teva percepció. El públic es deixa il·lusionar encantat!

A ‘Palabra de Mago’ també fas un forat a la màgia tecnològica. Què la fa diferent de la resta de trucs?

La tecnologia ens permet fer coses que serien impossibles fa anys. En el show faig un truc amb les xarxes socials i teletransporto a una persona. També utilitzo un iPad per materialitzar objectes de la imatge i jugo amb els smartphones del públic.

Els socis del TR3SC no es poden perdre el teu espectacle perquè...

es quedaran al·lucinats! I prometo sorprendre’ls, Palabra de mago.

 

Per Jenni Fernández i Judit Linares


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES