COMPARTEIX

20 DE SETEMBRE DEL 2016 per TRESC

Els barcelonins ja estem a punt per gaudir de les festes de la Mercè i, com sempre, la cultura es converteix en la protagonista absoluta amb una àmplia programació arreu de places i carrers. A més, com cada any, la festa major compta amb una ciutat convidada, en aquesta ocasió París, amb algunes activitats per conèixer millor la capital francesa. No volem que te'n perdis res i, per això, t'hem preparat una selecció de les millors propostes culturals de la Mercè 2016, algunes d'elles amb avantatge TR3SC.

 

ELS CONCERTS DE LA MERCÈ

Les festes arriben plenes de bona música en directe i gratuïta que es farà sentir arreu de la ciutat amb propostes per a tots els gustos, com el concert de Kiko Veneno con la Banda del Retumbe y el Cuarteto Bético de Cuerdas l’avinguda de la Catedral; o d'Antonio Navarro i Joan Palà del Taller de Músics i Dani Nel·lo a la Fabra i Coats, un dels nous espais d'enguany.

 

El Fòrum i la Platja del Bogatell

Aquests espais acolliran alguns dels concerts més esperats de les festes, com el d'Oques Grasses, La Gran Pegatina i La Raíz,  i el de La Sra Tomasa, Dani Lança, Manu Chao i Dubioza Kolektiv, al Fòrum; o el de de Ramon Mirabet, Love of Lesbian i Animal a la Platja del Bogatell.

 

Avinguda Reina Maria Cristina

Les emissores de ràdio també porten la música que més sona a les seves freqüències als escenaris: Cadena SER porta a Álvaro Soler, Morat, David Otero i Juan Magan; Cadena 100, a Pep Sala, Bebe i Blaumut, i Europa FM, a Teràpia de Shock, Brian Cross, Fangoria, Búhos i Doctor Prats. A més, el Barcelona Acció Musical torna amb la música més alternativa de la festa major: Niño de Elche, Eska, Zombie Zombie, C. Tangana, Da Souza, Nothing Places o Sr. Chinarro són alguns dels noms de la llarga llista del festival.

 

 

TEATRE, CIRC I DANSA AL CARRER

El Parc de la Ciutadella torna a acollir artistes de països diversos que oferiran espectacles de dansa, teatre i circ; i, per la seva banda, el Castell de Montjuïc serà l'escenari d'espectacles de circ per a totes les edats. A més, en aquesta edició la Festa Major arriba a barris que fins ara no havien acollit aquesta celebració, com ara el Parc de la Trinitat on hi podràs trobar espectacles per a tota la família.

A més, els més teatreros podreu aprofitar  les festes de la Mercè per anar al teatre  a bon preu. El TR3SC i els teatres de la ciutat també ens sumem a la festa i t'hem preparat encara més avantatges perquè gaudeixis del teatre aquesta Mercè! Podràs anar a veure a preu TR3SC alguns dels espectacles més destacats de la nova temporada com 'Caiguts del cel', 'Scaramouche', 'El bon pare' o 'L'inframón', entre altres.

 

EN FAMÍLIA

Són moltes les propostes que podràs viure aquesta Mercè acompanyat/da dels més petits de casa. Si senten curiositat pels  diables i el correfoc, però que encara són massa petits per sumar-s'hi, tenen el seu lloc a la Cercavila de Foc de diables petit. A més, la Ciutadella s’omple d’espectacles tant de dia com de nit per a les famílies. De dia podreu gaudir d’Oliver Grossetete que estarà construint edificis amb capses de cartró; d’Electric Circus, que us convida a posar-vos un dels seus capgrossos; de propostes de realitat virtual o de Toc de Fusta, on podran descobrir els autòmates. A més, el parc també aposta per propostes nocturnes per a tota la família com Le Monfort Theatre, que porta un parell d’acrobàtes que salten entre els núvols o Rémbi Brun, amb un espectacle amb llum dins del llac del Parc.

 

MUSEUS I RUTES

Espera, espera que la programació encara no ha acabat! Molts museus de la ciutat faran portes obertes dissabte 24: el Museu Marítim, el Museu Olímpic, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Cosmocaixa, el Museu Blau, el Museu Etnòlogic, el Museu de les Cultures, la Sagrada Família, el Museu Picasso o el Museu del Disseny, entre molts d’altres. A més, entre el 23 i el 25 de setembre podràs descobrir cases singulars amb itineraris especials per la Mercè i a preu especial TR3SC!

 

CULTURA POPULAR

La Mercè començarà amb el pregó de Festa Major en el qual l’escriptor Javier Pérez de Andújar serà l’encarregat d’iniciar la festa. La mateixa tarda del 22 de setembre, tot just després del pregó, l’Avinguda de la Catedral acollirà les sardanes inaugurals que donaran el toc d’inici a les Festes, i a la Plaça Sant Jaume començaran les primeres projeccions a la façana de l’Ajuntament de ‘Colorama’ que podràs veure tots els vespres. Dissabte 24 es faran les matinades de grallers i la Plaça de Sant Jaume acollirà el ball de bastons, el ball de l’àliga i ball dels gegants de la ciutat durant tot el matí i, en acabar, començarà la diada castellera de les colles de la ciutat. I el diumenge 25, no t’oblidis del matí bastoner a Plaça Sant Jaume i el matí de falcons a l’avinguda de la Catedralcom tampoc del tradicional correfoc de la Mercè!

 

I si encara en vols més...

Per als amants del cinema, els Cinemes Verdi projectaran 7 pel·lícules en les quals Paris -la ciutat convidada d'aquesta Mercè- és la protagonista amb films com 'Una mujer de París', 'Diplomacia', 'Mi tío' o 'Samba', entre d’altres.

A més, per als aficionats a la cultura del vi, el Passeig de Lluís Companys acollirà la 36a mostra de vins i caves de Catalunya, un clàssic de les festes on podràs conèixer productes de denominació d’origen catalans i els cellers del nostre país.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES