COMPARTEIX

Ja és aquí La Setmana del Llibre en Català! Tot tornant de les vacances d’estiu, tens una cita amb la fira més important d’edició de llibres i publicacions en català. Del 2 a l’11 de setembre a l’Avinguda de la Catedral.

Sabies que cada any, des de fa 34 anys, durant la primera quinzena de setembre se celebra La Setmana del Llibre en Català? L’Avinguda de la Catedral es converteix, durant deu dies de meravellosa activitat, en la Ciutat de la Lectura on es reuneixen editorials, llibreters, institucions i lectors. Com a president de La Setmana, permet-me que et faciliti una guia per esprémer al 100% aquesta experiència.
 

1.- Quan arribis a l’espai on se celebra La Setmana, el primer que et cridarà l’atenció són els estands. Allà s’exposen els llibres i les novetats. A més a més, aquest any estrenem estands amb un nou disseny, molt més ampli, que permet major accessibilitat per remenar els llibres més còmodament. Quan arribis, no perdis l’oportunitat de fer-la petar amb el llibreter o l’editor. La seva àmplia experiència t’ajudarà a triar la lectura perfecta! L’estand més gran és l’iQuiosc.cat, un espai de 100 m2 amb una mostra de més de 500 capçaleres editades en català.

2.-Quan un autor puja a un dels 3 escenaris distribuïts per l’avinguda, de seguida es congrega gent al seu voltant. És l’espai on es fan presentacions de llibres, recitals de poesia, lectures en viu i debats en els quals, per descomptat, pots participar. A la pàgina web de La Setmana trobaràs els horaris de totes les presentacions.

3.-Qui ha dit que els més petits no poden gaudir llegint?Per als futurs lectors també hi ha un munt d’activitats preparades. Tenen un espai propi on gaudir de contacontes, tallers, espectacles i on podran conèixer els seus personatges de conte preferits.

4.-Els itineraris són una de les activitats de més èxit de La Setmana. Barcelona és un escenari literari en majúscules (per alguna cosa la UNESCO l’ha declarat Ciutat de la Literatura!) i és molt recomanable recórrer els seus carrers juntament amb els autors, que et descobriran els espais que els han inspirat.

5.-El Premi Trajectòria es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació. Enguany la premiada és la traductora Anna Casassas . I si t’agrada guardar records dels llocs que visites, aconsegueix els punts de llibre col·leccionables de La Setmana, fets per Jaume Plensa, en una edició limitada. En total són 4 punts de llibre diferents.

 

 

Si ja ens has visitat alguna vegada, seràs benvingut de nou! Però si encara no ens coneixes, t’animo a donar una volta per l’Avinguda de la Catedral i a remenar llibres. Estic convençut que no te’n penediràs!

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES